Čokoládová torta
Sacher torta
Autor receptu: alica7
Môj recept na výbornú Sacher tortu.* Tortová forma má priemer 20 cm.
|
30 minút príprava |
35-45 minút na 170 °C |
Postup
- Bielky vyšľaháme do polotuha, pridáme kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Vyšľaháme maslo a práškový cukor do peny, prišľaháme žĺtky, potom roztopenú vlažnú čokoládu a lekvár. Ďalej jemne primiešame sneh a potom preosiatu múku s práškom do pečiva. Na dno tortovej formy s priemerom 20 cm dáme mastný papier a do formy dáme cesto. Pečieme na 170 °C asi 35 - 45 minút.
- Vychladnutý korpus oddelíme nožíkom od formy, vrch - šupku odstránime, korpus prevrátime a prekrojíme na polovicu.
- Ak je lekvár veľmi hustý pridáme trochu vody, necháme prejsť varom. Rozmixujeme ak obsahuje kúsky ovocia. Prekrojené polovice korpusu zlepíme a obtrieme vlažným lekvárom. Celú tortu polejeme čokoládovou polevou. Dáme stuhnúť do chladničky.
- Podávame s vyšľahanou šľahačkou.