Ryža s kari korením, šampiňónmi a paradajkami
Autor receptu: elixir
Veľmi jednoduché, voňavé jedlo.
2-3 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Do osolenej vody dáme variť ryžu, pridáme aj kari korenie. Potom na panvici rozohrejeme olej a do sklovita na ňom opražíme očistenú, pokrájanú cibuľu.
- Pridáme očistené a na plátky pokrájané šampiňóny a oprážame ich kým začnú mierne hnednúť, prisypeme aj opláchnuté a na menšie kúsky pokrájané huby.
- Paradajky umyjeme a prekrojíme na štvrtiny, taktiež vložíme do panvice. Všetko osolíme, posypeme čiernym korením a chvíľu oprážame. Potom obsah panvice podlejeme trochou vody a 5 minút podusíme pod pokrievkou na miernom plameni.
- Uvarenú ryžu pridáme do panvice a všetko spolu premiešame. Oberieme lístky zo stoniek majoránu a vmiešame. Môžeme ešte dozdobiť kúskom stonky a podávame.