Ryža s kari korením, šampiňónmi a paradajkami

Autor receptu: elixir

Veľmi jednoduché, voňavé jedlo.

2-3
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do osolenej vody dáme variť ryžu, pridáme aj kari korenie. Potom na panvici rozohrejeme olej a do sklovita na ňom opražíme očistenú, pokrájanú cibuľu.
  2. Pridáme očistené a na plátky pokrájané šampiňóny a oprážame ich kým začnú mierne hnednúť, prisypeme aj opláchnuté a na menšie kúsky pokrájané huby.
  3. Paradajky umyjeme a prekrojíme na štvrtiny, taktiež vložíme do panvice. Všetko osolíme, posypeme čiernym korením a chvíľu oprážame. Potom obsah panvice podlejeme trochou vody a 5 minút podusíme pod pokrievkou na miernom plameni.
  4. Uvarenú ryžu pridáme do panvice a všetko spolu premiešame. Oberieme lístky zo stoniek majoránu a vmiešame. Môžeme ešte dozdobiť kúskom stonky a podávame.