Foto: wildrane
receptík od kolegyne z práce
10 minút
príprava
príprava
20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Hladkú múku, štipku soli a smotanu v miske spracujeme na pevnejšie cesto, ide to rýchle. Cesto dáme na pomúčenu dosku, rozdelíme na dve časti a vyvaľkáme.
- 2
Na jedno cesto som dala mletý mak, postrúhané jablká, cukor a zvinula do rolády. Na druhé tvaroh, cukor a škoricu, tak isto zvinula do rolády.
- 3
Oba cestá som preložila na plech vystlaný papierom na pečenie, potrela vyšlahaným vajcom a dal piecť do vopred vyhriatej rúry.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja som si v poslednej dobe zvykla robiť neťahanú štrúdlu z 300g múky, štipky soli, 1 vajca a 1 šľahačkovej smotany. Cesto je rýchlo hotové a naplnené na prasknutie makovou plnkou chutí takmer ako ozajstná štrúdla.
Od toho tvojho receptu sa líši len vajíčkom v ceste a tomu prispôsobenom množstve múky. Vyskúšaj aj túto verziu, potom nám môžeš dať vedieť, ktorá chutí lepšie.
@methi šľahačková smotana má zvyčajne 200 - 250 ml