Foto: tatranka
Recept som obdržala emailom od varecháčky,@ancicka .Zaujalo ma že recept uvádza muž,ktorý si pochvaľoval aký je recept rýchly a chutný. Nerozmýšľala som Zobraziť celý popisRecept som obdržala emailom od varecháčky,@ancicka .Zaujalo ma že recept uvádza muž,ktorý si pochvaľoval aký je recept rýchly a chutný. Nerozmýšľala som veľa a veru som v odpovedi na e-mail uviedla,že sa ho budem usilovať čím skôr vyskúšať.Hodil sa mi na to dnešný deň 8.marca MDŽ.Koláčik je na svete s menšími mojimi úpravami. No môžem potvrdiť,že je naozaj rýchly a dobrý.
príprava
na 180-160 °C
Suroviny
500 g |
|
12 - 13 ks |
|
3 ks (väčšie) |
|
Plnka: | |
250 g |
|
2,5 dcl |
|
0,5 bal |
|
4 PL |
|
štipka |
|
2 bal |
|
z 1 citróna |
|
trošku na ozdobu |
|
na poprášenie koláča |
|
na potieranie |
|
trošku na nastrúhanie |
|
Postup
-
1
Z mlieka,zlatého klasu, cukru kryštálového,vanilkového a štipky soli si uvaríme hustý puding. Po vychladnutí ho spolu zmiešame s krabičkou jemného tvarohu. Nakoniec do tejto masy nastrúhame,kôru z citróna. Všetko dobre vyšľaháme.
-
2
Hotové,lístkové cesto,vyvaľkáme na veľkosť plechu v ktorom pečieme. Očistíme si jabĺčka.Nakrájame hrubšie mesiačiky.
-
3
Lístkové cesto potrieme trochou tvarohového krému,aby piškóty,ktoré ukladáme naň,pekne držali po kope. Najprv uložíme piškótu a k nej priložíme dva mesiačiky očisteného jabĺčka. Priložíme ďalšiu piškótu.Takto pokračujem až na kraj cesta.
-
4
Potom si rozšľahaným vajíčkom potrieme od konca piškót až ku okraju,cesto vajíčkom,z obidvoch strán. Teraz príde na rad krém,ktorý nanesieme po povrch a aj z bokov. Cesto prehneme na krém.Nemali by veľmi jedno cez druhe presahovať.Potrieme vajíčkom.Cesto dobre popicháme ihlicou.
-
5
Prenesieme na plech s fóliou na pečenie,alebo papierom. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút vo vyhriatej rúre.Potom teplotu stiahneme na 160 stupňov a pečieme ďaľších 30 minút. Ak sa vám koláčik otvorí,do medzierky som na tvaroh nastrúhala čokoládu. Po vychladnutí som koláč posypala práškovým cukrom.
-
6
Že koláčik je rýchly a chutný,v e-maily dotyčný nezavádzal.Koláčik bol naozaj raz dva hotový.
-
7
A tu už vychladený a pripravený na ponúknutie.
@izabella 929 Ďakujem.
@Eli ška,ďakujem.Ty vieš,ako ma fotografie tešia.
@margaretka ,teší ma tvoja pochvala.
@juliana veď bol určený k MDŽ,takže trochu romantiky sa žiadalo.
@kika1212 veľmi rada ťa ponúknem.No koláčik je taký rýchly a jednoduchý,že ty si ho urobíš aj sama.
aj keď ja sladké moc nemusím -sem tam, ale koláčik sami páči. Prosím
ťa tu fotodokumentáciu si robíš sama ?? Je to parádne!!
@afataga vidíš tá chvíľočka rozhodla.
@angast fotografie si upravujem sama.Je to moja záľuba.Teším sa,že sa ti páčia.
@ariela6 Áno piškótky zmäknú.Svoje urobia jabĺčka aj tvaroh.
@medovnicek tiež som listovala na Vareche,keďže recept je z e-mailu,či už tu presne tento recept nie je.
Urob si ho! Je naozaj celkom zaujímavý a nie náročný.
@3sandra3 ,@iva63 ,@elysa , ďakujem za pochvalu,
Si naozaj šikovná.Ďakujem za recept
Dečku ktorú mám na úvodnej fotografii som si vyšívala asi pred 15-16 rokmi.Je to plátienko,ktoré som si objednala aj s pretlačou,podľa ktorej som vyšívala.Podobných vecí som robila viac.
@mesiar50 ďakuje ti za pochvalu.Vieš od muža akosi padne lepšie.No vieš,som len žena ...
@addelaide nepoznám tú stránku / varíme s Medvedom /.Všetko je možné,lebo ak si čítala úvodné slovo,tam si sa mohla dozvedieť,ako som sa k receptu dostala.
Za pochvalu k fotografiam ti ďakujem.Teší ma to.
varecha.pravda.sk/recepty/zavin-trocha-inak/26557-recept....
Ale tvoj je pekný,vidno gríf.
varecha.pravda.sk/recepty/chlapska-strudla/35745-recept.h...
@ancicka to je od teba ten email,ktorý si mi poslala.
Ja tebe želám,tiež pekné a šťastné dni.A len sa mi sem tam ozvi.Rada čítam tvoje riadky.To je také malé,verejné vyznanie odo mňa.