Rýchly tvarohový koláč fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 8. marca 2013
Rýchly tvarohový koláč (fotorecept)
Foto: tatranka

Recept som obdržala emailom od varecháčky,@ancicka .Zaujalo ma že recept uvádza muž,ktorý si pochvaľoval aký je recept rýchly a chutný. Nerozmýšľala som Zobraziť celý popisRecept som obdržala emailom od varecháčky,@ancicka .Zaujalo ma že recept uvádza muž,ktorý si pochvaľoval aký je recept rýchly a chutný. Nerozmýšľala som veľa a veru som v odpovedi na e-mail uviedla,že sa ho budem usilovať čím skôr vyskúšať.Hodil sa mi na to dnešný deň 8.marca MDŽ.Koláčik je na svete s menšími mojimi úpravami. No môžem potvrdiť,že je naozaj rýchly a dobrý.

25 minút
príprava
45 minút
na 180-160 °C

Suroviny

500  g
12 - 13  ks
3 ks (väčšie)
Plnka:
250  g
2,5 dcl
0,5 bal
4 PL
štipka
2 bal
z 1 citróna
trošku na ozdobu
 na poprášenie koláča
 na potieranie
trošku na nastrúhanie




Postup

  1. 1

    Z mlieka,zlatého klasu, cukru kryštálového,vanilkového a štipky soli si uvaríme hustý puding. Po vychladnutí ho spolu zmiešame s krabičkou jemného tvarohu. Nakoniec do tejto masy nastrúhame,kôru z citróna. Všetko dobre vyšľaháme.

    Rýchly tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hotové,lístkové cesto,vyvaľkáme na veľkosť plechu v ktorom pečieme. Očistíme si jabĺčka.Nakrájame hrubšie mesiačiky.

    Rýchly tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Lístkové cesto potrieme trochou tvarohového krému,aby piškóty,ktoré ukladáme naň,pekne držali po kope. Najprv uložíme piškótu a k nej priložíme dva mesiačiky očisteného jabĺčka. Priložíme ďalšiu piškótu.Takto pokračujem až na kraj cesta.

    Rýchly tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom si rozšľahaným vajíčkom potrieme od konca piškót až ku okraju,cesto vajíčkom,z obidvoch strán. Teraz príde na rad krém,ktorý nanesieme po povrch a aj z bokov. Cesto prehneme na krém.Nemali by veľmi jedno cez druhe presahovať.Potrieme vajíčkom.Cesto dobre popicháme ihlicou.

    Rýchly tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prenesieme na plech s fóliou na pečenie,alebo papierom. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 15 minút vo vyhriatej rúre.Potom teplotu stiahneme na 160 stupňov a pečieme ďaľších 30 minút. Ak sa vám koláčik otvorí,do medzierky som na tvaroh nastrúhala čokoládu. Po vychladnutí som koláč posypala práškovým cukrom.

    Rýchly tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Že koláčik je rýchly a chutný,v e-maily dotyčný nezavádzal.Koláčik bol naozaj raz dva hotový.

    Rýchly tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A tu už vychladený a pripravený na ponúknutie.

    Rýchly tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

afataga
si ma predbehla :-) aj mne vcera prisiel od kamarata, vyzera dobre, aj ja sa ho chystam vyskusat
tatranka
@atafaga len si ho urob.že som ťa predbehla?....Ono, ak dvaja robia to isté,nie je to vždy to isté.To iste vieš.A recept,ktorý ti prišiel tak ako mne e-mailom je trochu ináč stavaný.Tak ty skús,podľa neho,alebo zase trochu ináč.
@izabella 929 Ďakujem.
@Eli ška,ďakujem.Ty vieš,ako ma fotografie tešia.
@margaretka ,teší ma tvoja pochvala.
@juliana veď bol určený k MDŽ,takže trochu romantiky sa žiadalo.
@kika1212 veľmi rada ťa ponúknem.No koláčik je taký rýchly a jednoduchý,že ty si ho urobíš aj sama.
afataga
@tatranka ved mne to nevadi ani trochu ze si ma predbehla, dobre ze uz je tu a kto chce, moze ho vyskusat a o tom to je
angast
@tatranka
aj keď ja sladké moc nemusím -sem tam, ale koláčik sami páči. Prosím
ťa tu fotodokumentáciu si robíš sama ?? Je to parádne!!
ariela6
tatranka pekne si to upiekla vždy sa najde niečo nove tie piškotky zmeknu v tom kolačiku skusim niekedy aj ja
medovnicek
ja som dostala recept na tento koláčik mailom, odložila som ho do poradovníka na vyskúšanie, teraz keď od teba viem, že je ozaj chutný, tak ho určite čím skorej pripravím aj ja a veľmi sa mi páčia aj tvoje fotografie
tatranka
@klaura ďakujem.
@afataga vidíš tá chvíľočka rozhodla.
@angast fotografie si upravujem sama.Je to moja záľuba.Teším sa,že sa ti páčia.
@ariela6 Áno piškótky zmäknú.Svoje urobia jabĺčka aj tvaroh.
@medovnicek tiež som listovala na Vareche,keďže recept je z e-mailu,či už tu presne tento recept nie je.
Urob si ho! Je naozaj celkom zaujímavý a nie náročný.
elysa
krásny postup a samozrejme aj koláčik...
iva63
@tatranka koláčik vyzerá vynikajúco, určite tak aj chutí-:) prezentácia receptu zase originálna...už je v mojej kk...v nedeľu bude u nás ku kávičke, ďakujem
3sandra3
vyzerá to byť výborný koláčik ,,,, a ešte podotýkam, krásne prestreté
ariela6
tatranka maš tam super pohar to je nealko alebo nejaky drink pridaj na varechu super to maš ozdobene aj ja by som take niečo chcela pripravit
martamm
Krásny koláčik a jednoduchá príprava, upečiem veru hneď dnes. :)
tatranka
@ariela6 moja drahá,ten pohár nemá žiaden názov a nemám naň ani recept.Do pohára som dala plátky jabĺčok,kúsky pomaranča,hrozno,lyžičku prášk.cukru šťavu a zaliala som to šumivým vínom.Niekde na mojej stránke medzi receptami by som mala mať nejaké drinky.
@3sandra3 ,@iva63 ,@elysa , ďakujem za pochvalu,
mesiar50
Koláčik máš veľmi vydarený
Si naozaj šikovná.Ďakujem za recept
addelaide
pripomina mi to silno recept od Varime s Medvedom zo SME blogu... a neviem ci nahodou aj nieje jeho autorsky... ;-)
aroooo
Krásny receptík,fotky, určite spravím, ale asi si to prispôsobím na svoje podmienky/mám asi 3 bal. okrúhle piškóty, takže cestom vyložím či už srnčí chrbát alebo formu-korýtko a tam popichám piškoty a jablká´=moja predstava/ mohlo by to ísť???? Máš krásne prestieranie,tú úvodnú dečku mám tú istú, len som vyšívala bielou kordonetkou. Rcp samozrejme ukladám
tatranka
@aroooo vieš,že nemôžu vadiť piškóty.Nebudeš mať harmoniku,ako je uvedené v recepte.A ak si dáš cesto do formy,nemôže tiež vadiť,naopak vidím v tom výhodu.
Dečku ktorú mám na úvodnej fotografii som si vyšívala asi pred 15-16 rokmi.Je to plátienko,ktoré som si objednala aj s pretlačou,podľa ktorej som vyšívala.Podobných vecí som robila viac.
@mesiar50 ďakuje ti za pochvalu.Vieš od muža akosi padne lepšie.No vieš,som len žena ...
@addelaide nepoznám tú stránku / varíme s Medvedom /.Všetko je možné,lebo ak si čítala úvodné slovo,tam si sa mohla dozvedieť,ako som sa k receptu dostala.
havino
vyzerá na ozaj vďačnú rýchlovku, mne už o ňom suseda švitorila, že mail mi pošle, ale len podla jej opisu posudzujem, že to vyzerá byť on. Ukladám @tatranka , pekne sa ti podaril, krásne naservírovala,ako vždy, dokonale.
evanaaa
@tatranka milá, ja som len obrázok uvidela a už som ( samozrejme), vedela, že je to recept od teba. Dávaš sem samé dobré a vzhľadovo aj pekné a pekne upravené koláčiky (ale aj iné jedlá), už len pohľad na ne vyvolá chuť zjesť to. Mne sa tiež páči tento tvarohový s piškótami, aj by som si ho trochu musela upraviť ( na dia), ale ako vidím, piškóty by mali ísť dlhé a tie ja nezoženiem diabetické, škoda, že aj pre nás také nerobia....ale nejako sa vynájdem. Ukladám si do KK......
sisuk
úžasné. Robievam podobný z lístkového cesta s jablkami, piškótami, tvarohom - len inak ukladané, je perfektný. Ale takto ukladané piškótky - to som ešte nevidela. Vyzerá nádherne, fotky tiež... Priam profesionálna práca, ako z časopisu...
tatranka
@sisuk Robila som ho prvýkrát,podľa e-mailu,ktorý mi poslala priateľke.Recept ma hneď oslovil a tak som ho skúsila.Trochu som si ho upravila podľa seba.Chutil nám a musím podotknúť,že na druhý deň ešte viac,preto že ten vnútrajšok bol akýsi šťavnatejší.
Za pochvalu k fotografiam ti ďakujem.Teší ma to.
tetrisss
Vyzera to zaujimavo, ale trochu mam hokej z pripravy , ale nevadi, treba sa len pustit do toho, same dobre veci, mnam.
tatranka
@tetrisss cesto dostaneš kúpiť hotové.Rozváľkaš,urobíš si plnku z tvarohu a hustého pudingu,spojíš.No a potom už len ukladáš piškóty a jablčká.Na ne navrstvíš krém potrieš vajíčkom a dáš piecť.Čo je na tom zložité?Držím palec.
zdezda
jeeeeej, klobúk dolu pred tebou, si perfektná gazdinka, nádherný výtvor sa ti opäť podaril @tatranka
kukucka1211
práve som ho vybrala z rúry,teším sa až ho ochutnám,vyzerá skvelo,akurát som neznižovala teplotu,ale celý čas piekla pri 180st.nevidím dôvod
tatranka
@kukucka1211 som rada,že sa ti koláčik páči.Že si neznižovala teplotu? Ty najlepšie poznáš svoju rúru,ako pečie,s akým výsledkom.Hlavná je spokojnosť.
babi
Martuška, tak toto je super inovácia tvarohového závinu. Určite je šťavnatý. Kombinácia tvaroh-jabľčka, nemôže sklamať. Cesto je v mrazničke, tvaroh v chladničke, tak nie je prečo váhať--- len urobiť.
tatranka
@babi Recept mi poslala emailom @ancicka a mne sa tiež zapáčil na prvý krát.Napísala som jej,že ho veru vyskúšam.Bol rýchlo hotový.Na druhý deň nám chutil ešte viac.Myslím,že budeš spokojná.
sracz
... ja sa už naisto nezmením, @tatranka milá! Som zo "starej školy" a mám rád, aj radosť, keď žena je ženou, bez ohľadu na vek, stav i náboženskú, či politickú príslušnosť, vo všetkom a so všetkým čo k žene patrí! Vkus, módy, správanie sa, účes, šaty, ..., ale aj práca! Tak, ako Tvoja, prezentovaná od titulky až po záverečný obrázok! Aj pre toto som na svete rád! Ďakujem, že si!!!
tatranka
@sracz tak krásne si mi to napísal,že si mi naozaj pohladil moju dušu,ale aj moje ego.Ďakujem ti.Takéto riadky ma vedia nabiť dobrou energiou a radosťou do života.
Ja tebe želám,tiež pekné a šťastné dni.A len sa mi sem tam ozvi.Rada čítam tvoje riadky.To je také malé,verejné vyznanie odo mňa.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia