Opäť inšpirácia tu: Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej - túto knihu naozaj môžem len odporúčať :-). Dávka na Zobraziť celý popisOpäť inšpirácia tu: Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej - túto knihu naozaj môžem len odporúčať :-). Dávka na polovičný plech.
porcií
na 190 °C
Suroviny
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 130 g | 
                                                             | 
                                                    
| 20 g | 
                                                             | 
                                                    
| 80 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 ml za studena lisovaný | 
                                                             | 
                                                    
| 230 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 0,5 ks bio | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| Náplň: | |
| 200 g alebo iné ovocie | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Sypké suroviny premiešame v mise. Osobitne zmiešame rastlinné mlieko s olejom, ktoré postupne prilievame do sypkých surovín. Rastlinného mieka možno bude treba trošičku viac. Vypracujeme cesto, ktoré má konzistenciu hutného/hustého piškótového cesta.
- 2
 Pripravíme si náplň. Jablká postrúhame nahrubo a zmiešame s posekanými orechami a škoricou. Môžeme použiť aj iné vhodné ovocie, ktoré podľa potreby pokrájame a osladíme. Jablká netreba vôbec sladiť.
- 3
 Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie. Rovnomerne naň rozložíme náplň.
                                                    - 4
 Pečieme pri teplote 190 C asi 25 minút alebo v závislosti od rúry. Pozn.: namiesto polohrubej múky možno použiť aj hrubú.
                                                    
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu