Opäť inšpirácia tu: Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej - túto knihu naozaj môžem len odporúčať :-). Dávka na Zobraziť celý popisOpäť inšpirácia tu: Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej - túto knihu naozaj môžem len odporúčať :-). Dávka na polovičný plech.
porcií
na 190 °C
Suroviny
| 150 g |
|
| 130 g |
|
| 20 g |
|
| 80 g |
|
| 100 ml za studena lisovaný |
|
| 230 ml |
|
| 0,5 ks bio |
|
| štipka |
|
| Náplň: | |
| 200 g alebo iné ovocie |
|
| 50 g |
|
| 1 PL |
|
Postup
-
1
Sypké suroviny premiešame v mise. Osobitne zmiešame rastlinné mlieko s olejom, ktoré postupne prilievame do sypkých surovín. Rastlinného mieka možno bude treba trošičku viac. Vypracujeme cesto, ktoré má konzistenciu hutného/hustého piškótového cesta.
- 2
Pripravíme si náplň. Jablká postrúhame nahrubo a zmiešame s posekanými orechami a škoricou. Môžeme použiť aj iné vhodné ovocie, ktoré podľa potreby pokrájame a osladíme. Jablká netreba vôbec sladiť.
- 3
Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie. Rovnomerne naň rozložíme náplň.
- 4
Pečieme pri teplote 190 C asi 25 minút alebo v závislosti od rúry. Pozn.: namiesto polohrubej múky možno použiť aj hrubú.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu