Rýchly múčnik s ovocím (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 12. augusta 2013

Opäť inšpirácia tu: Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej - túto knihu naozaj môžem len odporúčať :-). Dávka na polovičný plech.

20-24
porcií
25 minút
na 190 °C

Suroviny

150 g
130 g
20 g
80 g
100 ml za studena lisovaný
230 ml
0,5 ks bio
 štipka
Náplň:
200 g alebo iné ovocie
50 g
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Sypké suroviny premiešame v mise. Osobitne zmiešame rastlinné mlieko s olejom, ktoré postupne prilievame do sypkých surovín. Rastlinného mieka možno bude treba trošičku viac. Vypracujeme cesto, ktoré má konzistenciu hutného/hustého piškótového cesta.

  2. 2

    Pripravíme si náplň. Jablká postrúhame nahrubo a zmiešame s posekanými orechami a škoricou. Môžeme použiť aj iné vhodné ovocie, ktoré podľa potreby pokrájame a osladíme. Jablká netreba vôbec sladiť.

  3. 3

    Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie. Rovnomerne naň rozložíme náplň.

    Rýchly múčnik s ovocím (vegan) - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme pri teplote 190 C asi 25 minút alebo v závislosti od rúry. Pozn.: namiesto polohrubej múky možno použiť aj hrubú.

    Rýchly múčnik s ovocím (vegan) - obrázok 4

Diskusia k receptu