Rýchly múčnik s ovocím (vegan)
Autor receptu: veganvidya
Opäť inšpirácia tu: Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej - túto knihu naozaj môžem len odporúčať :-). Dávka na polovičný plech.
20-24 porcií |
25 minút na 190 °C |
Postup
- Sypké suroviny premiešame v mise. Osobitne zmiešame rastlinné mlieko s olejom, ktoré postupne prilievame do sypkých surovín. Rastlinného mieka možno bude treba trošičku viac. Vypracujeme cesto, ktoré má konzistenciu hutného/hustého piškótového cesta.
- Pripravíme si náplň. Jablká postrúhame nahrubo a zmiešame s posekanými orechami a škoricou. Môžeme použiť aj iné vhodné ovocie, ktoré podľa potreby pokrájame a osladíme. Jablká netreba vôbec sladiť.
- Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie. Rovnomerne naň rozložíme náplň.
- Pečieme pri teplote 190 C asi 25 minút alebo v závislosti od rúry. Pozn.: namiesto polohrubej múky možno použiť aj hrubú.