Rýchly mramorový koláč
Foto: frommykitchendotcom
Suroviny
5 ks |
|
1,5 hrnčeka (1 hrnček = 150 ml) |
|
1 bal. |
|
1,5 hrnčeka |
|
3 hrnčeky |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Použijeme hrnček s objemom 150 ml. Najprv oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme do penista, pridáme vanilkový a kryštálový cukor a vyšľaháme sneh.
- 2
Do snehu postupne pridáme za stáleho miešania aj žĺtky. Vlejeme olej a opäť prešľaháme.
- 3
Osobitne zmiešame múku s práškom do pečiva a pridáme ju do vaječného základu. Cesto rozdelíme na 2 polovice. Jedna ostane svetlá a do druhej vmiešame kakao.
- 4
Väčší plech vymastíme a vysypeme múkou. Cestá striedavo po troche nalievame do plechu a na záver môžeme špilkou alebo vidličkou zľahka cestá ešte zamiešať, aby sme dostali “zebrový vzor”.
- 5
Pečieme na 180 °C v závislosti od rúry. Hotový vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.
Tiež mramorový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu