Mramorový koláč
Mramorový koláč

Rýchly mramorový koláč

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 5. februára 2024

Suroviny

5 ks
1,5 hrnčeka (1 hrnček = 150 ml)
1 bal.
1,5 hrnčeka
3 hrnčeky
1 bal.
2 PL
Na posypanie:

Online leták

Postup

  1. 1

    Použijeme hrnček s objemom 150 ml. Najprv oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme do penista, pridáme vanilkový a kryštálový cukor a vyšľaháme sneh.

  2. 2

    Do snehu postupne pridáme za stáleho miešania aj žĺtky. Vlejeme olej a opäť prešľaháme.

  3. 3

    Osobitne zmiešame múku s práškom do pečiva a pridáme ju do vaječného základu. Cesto rozdelíme na 2 polovice. Jedna ostane svetlá a do druhej vmiešame kakao.

  4. 4

    Väčší plech vymastíme a vysypeme múkou. Cestá striedavo po troche nalievame do plechu a na záver môžeme špilkou alebo vidličkou zľahka cestá ešte zamiešať, aby sme dostali “zebrový vzor”.

  5. 5

    Pečieme na 180 °C v závislosti od rúry. Hotový vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu