Smotanový zákusok
Smotanový zákusok

Rýchly jogurtovo-smotanový zákusok bez vajec fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 18. marca 2018

Dnes som skúšala jogurtovo smotanový zákusok bez vajec a tu je výsledok.

10 minút
príprava
45 minút
na 180-200 °C

Suroviny

375 g
200 g
300 ml
300 ml
2 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Tu sú suroviny.

    Rýchly jogurtovo-smotanový zákusok bez vajec (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokiaľ začneme pracovať si predhrejte rúru na 200 stupňov. Do jogurtu a kyslej smotany si pridáme 1 ČL sódy a dobre premiešame, aby sa sóda všade dostala. Múku, cukor, kakao si spolu tiež dobre premiešame a po častiach vsýpame do jogurtovo-smotanovej zmesi. Tortovú formu priemer 23 cm si dobre natrite maslom a zmiešanú hmotu do nej vylejte. Dajte do rúry a pečte 45 minút. Ale pre istotu si špajdľou skontrolujte aj skorej. Po 45 minútach rúru vypnite a nechajte ešte koláč v rúre asi 5 - 10 minút. Ale tu si radšej rúru sledujte každá si svoju poznáte.

    Rýchly jogurtovo-smotanový zákusok bez vajec (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tu je upečený vo forme. Nechajte vychladnúť a zatiaľ, ak chcete, si môžete roztopiť čokoládu, ako chcete, to už nechám na Vás, ako ste zvyknuté alebo posypte len práškovým cukrom, je to len na Vás, ako si ju vyzdobíte.

    Rýchly jogurtovo-smotanový zákusok bez vajec (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ja asi takto.

    Rýchly jogurtovo-smotanový zákusok bez vajec (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Odkrojené.

    Rýchly jogurtovo-smotanový zákusok bez vajec (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    No a už mám aj kávičku idem koštovať, čo som upiekla.

    Rýchly jogurtovo-smotanový zákusok bez vajec (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

jack
Dobrý a jednoduchý koláčik.Dobre si napiekla.
haji
Povedený recept, jednoduchý, chutný koláč, hned bych dala testovací vzoreček. Jsi šikulka, milá @Sonulienka !!
motyka
Na nedeľu, alebo keď príde ten neskutočný "chtíč" - vynikajúci. Ukladám a ďakujem.
bubaya
@Sonulienka (19.3.2018 16:28)

Mám rada koláče s jogurtom, sú také šťavnaté, kypré, mám rada čokoládu, kakao, a mám rada takéto rac-fac recepty, na ktoré netreba pol dňa príprav. Takže u mňa 100 bodov a pečiem pri najbližšej príležitosti.
sonulienka
Srdečne ďakujem a vrele odporúčam naozaj jednoduchý rýchly a výborný.
sonulienka
@Charlotte a ako si na to prišla? Ja som do tohoto zákuska nedala ani jedno vajce. Nemám dôvod klamať som tu mi na vareche.sk už niekoľko rokov a nikdy som nepodvádzala a neklamala ani v jednom mojom recepte. Je to pre mňa urážka. Odôvodni mi to prosím. Nie som typ klamárky a podvodníčky.
jujoska
@Sonulienka (21.3.2018 09:42)

@sonulienka ved ona sa len slusne opytala, nenazvala ta ani klamarkou ani podvodnickou. Mohla si ich tam jednoducho zabudnut napisat, to sa obcas na Vareche predsa stava a nikto sa neuraza ked ho na to niekto upozorni. Tvoja reakcia je trochu prehnana nemyslis?
jujoska
neskoro som si uvedomila nadpis, vsimla som si hlavne ten tvoj rozhorceny komentar, takze ja sa ospravedlnujem za moju nevsimavost. Ale aj tak sa netreba podla mna za taketo nieco hned urazat
jerica
@Sonulienka Sonička, zajtra má syn narodky, čo povieš, keby som dala na vrch ovocie a sneh z bielkov.

sonulienka
Najprv odpoviem Juloske a Mata3636 - to nebola otázka ale vyslovene útok preto som tak reagovala. Ak neprávom tak sa ospravedlňujem. Ale ak si pozriete všetky moje recepty ani v jednom nepodvádzam tak ma to urazilo. Keby napísala, že recept vyskúšala tak ako som ja vyskúšala nech potom reaguje. Ja som blbo nereagovala pôvodnej autorke, že som musela pridať aj kyslú smotanu lebo jogurt nestačil prispôsobila som si recept a dala som si ho sem preto lebo sa mi páči je naozaj rýchly, šťavnatý a komu sa nepáči nech nechá tak a nech nereaguje. Prepáčte dievčence naozaj sa nechcem hádať.
Jarka kľudne môžeš fantázie sa medze nekladú a určite to bude aj oku lahodiť. Daj potom foto budem rada.
sonulienka
No aby sme to ukončili ja som dostala komentár od redakcii varecha.sk od Charlotte a to len ten, na ktorý som reagovala. Priznám sa aj ja, že bol ešte jeden komentár nad tým ktorý som ani nedostala hoci dostávam všetko na e mail tak preto som reagovala tak ako som reagovala. Ešte raz sa ospravedlňujem mrzí ma ak som ju urazila ale čo sa týka receptu skutočne tam vajce nejde. Tak prosím ospravedlňujem sa za moju nevšímavosť ale ako som písala nedostala som e mail na prvú reakciu Charlotte. Ja naozaj nie som konfliktný typ človeka o to ma to viac mrzí. Ak môžete tak mi to prepáčte.
sonulienka
A ešte tak trochu na moju obhajobu aj suroviny som dala foto a tam vajíčko tiež nie je....
1x mitzy
mitzy
@Sonulienka (21.3.2018 17:33) pekné že si sa ospravedlnila :)
p.s._:: skús zistiť, či máš dostatok vitamínu B12, keď chýba, človek je viac podráždený ako býva obvyklé. ono je ťažké byť fit nonstop. drž sa :)
charlotte21
Prepacte, az teraz som sa dostala k pocitacu. Len ma prekvapilo, ze tam nejde ani jedno vajce a kolac drzi. Chcem ho urcite vyskusat. Som zvedava na konzistenciu. Nebol to ziaden utok a ani som nechcela urazat.
haji
Nadpis - název receptu je jasný - bez vajec, je to aj v texte. V tom případě, když jde do těsta jogurt aj kyslá smotana v dostatečném množství, cukr - tak skutečně těsto drží /je dostatečně hutné - husté, objemové/. Tuk zabezpečuje kyslá smotana, tak bude korpus aj vláčný. Asi tak. Kdo chce jít na jistotu, může trochu! tuku doplnit /olej, maslo/, nutné to není. Za dobu, kdy pracuji s jogurtom v liatom koláči, tomuto receptu věřím. Takže klidně bez vajec. Kdo vajce přidá, také neudělá chybu. S receptem se dá pracovat. @Sonulienka , milá, rozumím ti. Jsi jedna milá a čistá duša, tvoje recepty jsou OK!
sonulienka
@Charlotte21 aj mňa to mrzí ja totiž dostávam na e mail všetky správy z varecha.sk a od Teba som nedostala ani jednu. Jednu mi poslali z redakcii.sk a to práve tú nešťastnú prvú nie. Ale nič sa nedeje už sme si to vysvetlili. A ani som nie nejak podráždená, jednoducho som si tú správu prečítala a trochu ma to zaskočilo preto som tak reagovala. Taktiež ani túto na ktorú Ti odpisujem som nedostala len tú od @Haji a preto Ti odpisujem. Dúfam, že ak koláčik vyskúšaš dáš mi vedieť ako chutil. Práve preto, že tam nejdú vajíčka ma ten recept zaujal ale ako som už písala vyššie som si ho musela prispôsobiť a pridať kyslú smotanu.
jerica
Sonička ďakujem za recept , spravila som s ovocím a so snehom, torta mala úspech :-)
sonulienka
Jarka paráda. Aj jednoduchí koláčik je výborný a dá sa rôzne ozdobiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia