Rýchly guláš zo sójového mäsa

jokin - fotkajokin, 18. júna 2012
Rýchly guláš zo sójového mäsa
Foto: jokin

Tento recept používam, keď potrebujem na rýchlo niečo uvariť. Viem, že sa niektorí gurmáni nad ním pohoršia ale účel svätí prostriedky a ja mám Zobraziť celý popisTento recept používam, keď potrebujem na rýchlo niečo uvariť. Viem, že sa niektorí gurmáni nad ním pohoršia ale účel svätí prostriedky a ja mám obed za 20 minút. Možno niekomu menej náročnému príde vhod. --------- Keď som písal tento recept, čakal som podobné reakcie . Milí varecháči, viete koľko ľudí na Slovensku musí variť podobne, lebo jednoducho na lepšie suroviny im chýbajú eurá. Skúste variť zo 100 eurami na mesiac. Chvála Bohu, už sa ma to netýka, ale aj mi sme museli takto variť

4
porcie
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1 balenie
1 kocka
2 kocky
1 KL
1/2 KL
1 KL
2 PL
500 g




Postup

  1. 2

    Viem že je vtom kopec éčok ale kde dnes niesu. použité ingrediencie.

    Rýchly guláš zo sójového mäsa - obrázok 2

Diskusia k receptu

misa1
uf...tak toto nie je nic pre mna. za 20 minut by si urcite uvaril aj kvalitnejsi obed.
megginr
sojovy gulas lubim, ale taky echt sojovy! ;) niekedy je chutnejsi ako "normalny masovy" gulas, hlavne zdravsi pre nase cievy, ze ano ;) skoda tej sackovej polievky a bujonu, ale mohlo to byt dobre :)
medulienka122
tak vidíš, Jokin, bolo ti to treba! Ja ho robím takto: 1 konzervu"Schweine gulasch," 1 konzervu, ... ale nie, Varecháči, prepáčte!
martamm
Jokin, nedaj sa znechutit, kto nechce, nemusi Tvoj gulas varit. Ja si ho urcite spravim, nie preto, ze namam na maso, ale pre zdravsi zivotny styl. Aj sojove veci treba jest. Drzim Ti palce a daj este nieco...
lucylee
@martamm tam nejde o sojove maso, ktore je mozno zdravsie ako bravcove, ale o sackovu polievku a 3 bujony. Uff. ked sa pouziju take suroviny, nemozno to pokladat za zdrave. Ze je to rychle, o tom niet pochyb. Ja by som ho urobila bez tych umelych prisad.
julica
Na tomto recepte je najdrahsia sackova polievka a bujony. cibula, mleta paprika, cesnak, majoranka a pretlak by recept urcite nepredrazili... Neviem, kde sa nabral ten mytus, ze zdrave je drahe...
micanela
Jokin, nenechaj sa znechutiť. Nebudem sa tváriť, že som v živote nič kvalitnejšie nejedla ale raz za čas je polievka zo sáčku v pohode dokonca niekedy chutí "domáckejšie" ako hocičo iné. Pripomenulo mi to otca - upražil na masti lanšmíd alebo urobil "bujónku" so slížami a išli sme sa zadrhnúť.
flori189
Jokin,pri tvojom recepte vidím iba bod 2 s ingredienciami.Musím reagovať,lebo tvoje recepty sú klasika,chutné a mnohé(okrem tohto),aj ako sa hovorí, racio.Si moja krvná(žalúdková)skupina.Tie 3 bujóny sú fakt veľa,ale veď glutaman sodný je zvýrazňovač chutnosti,takže to muselo byť veeeľmi chutné.Ja takisto robím sójový guľáš,ale používam Tesco sáčkovú gulášovú omáčku,ale bez ďalších bujónov.Držím palce a pridaj ešte ďalšie dobroty.
jokin
lucylee a florin ako ochutíte sójový granulát bez bujónu. Ja iný spôsob nepoznám. Inak v guláši je použitý iba jeden bujón a v zvyšných dvoch sa varí granulát a potom sa vývar vylieva.
tatranocka
Schválne,skús prepočítať,koľko to stálo,lebo sa mi zdá,že to až tak lacné nebolo.Je rozdiel navariť rýchlo a navariť lacno.
jokin
tatranocka prepočítal som to a náklady na jednu porciu sú cca 65 centov a je tam zarátaná aj knedľa. Najlacnejšia hovädzina rebro s kosťou u nás stojí 5,65 eura, včera som kupoval, tak neviem, neviem




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia