Foto: thedrunkchef
Je to klasika, ktorú už robil snáď každý. Ale koľko ľudí, toľko chutí. Ja svoj robím v rúre.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu (väčšie množstvo, tak 1:1 s mäsom, tá nám guľáš pekne zahustí) a mäso (na guľáš je najlepšia kližka) nakrájame na kocky.
- 2
V rozpálenom tuku pár sekúnd porestujeme kmín (to už je jedno či celý alebo mletý, on tak stratí svoju až príliš výraznú chuť), pridáme cibuľu, ktorú orestujeme do sklovita. Potom pridáme nakrájané mäso a necháme zatiahnuť.
- 3
Keď máme mäso zatiahnuté začneme dochucovať. Prelisujeme cesnak, pridáme paradajkový pretlak, čierne korenie, soľ a mletú papriku, ktorou nešetríme. Zamiešame a chvíľu ešte restujeme.
- 4
Zalejeme vodou, premiešame, prihodíme chilli papričky (podľa chuti) a necháme zovrieť.
- 5
Keď nám guľáš zovrel, prelejeme ho do pekáča, ktorý prikryjeme a vložíme do predohriatej rúry cca na 2 hodiny. Priebežne miešame a kontrolujeme. Podávame s knedlíkom, alebo cestovinou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj keď sa na Slovensku používa aj výraz guľáš ,tento je nesprávny.
Slovo guláš pochádza z maďarského gulyás [maď. výslovnosť dnes: gujáš], odvodeného od slova gulya – črieda.