Rýchle slivkové knedle/šúľance

Autor receptu: iwuska

Možno tento nápad nie je pre nikoho novinkou a len ja sa cítim, že som objavila Ameriku, ale veľmi sa z toho vytešujem, lebo konečne aj ja budem robievať toto skvelé jedlo, s ktorým sa mi doteraz nechcelo kôli vareniu zemiakov babrať.

Postup

  1. Už z výpisu surovín musí byť každému jasné, o čo ide. Zemiakové instantné vločky zalejeme horúcim mliekom, a potom dolievame teplú vodu. V návode na kašu je množstvo tekutiny, tak asi takú tretinu z toho množstva mlieko, potom vodu len podľa potreby, aby to malo hutnejšiu konzistenciu. Osolíme, pridáme vajce, múku a vypracujeme cesto. Mne sa cesto veľmi lepilo, čiže sa s ním pracovalo komplikovanejšie, ako s klasickým, ale možno to chcelo viac múky. No ja som si pomohla tým, že som každý raz po nabratí kúsok pováľala v múke, potom až tvarovala do požadovaného tvaru.
  2. Tvarujeme plnené guľky, šúlance. Moje boli nevzhľadnejšie, práve preto, lebo sa mi cesto lepilo a nechcelo sa mi ani len dosku vyberať, aby som ich mohla pekne vyvaľkat na pomúčenej ploche, ale po uvarení chuť výborná a skutočne v neporovnateľnom čase.