Rýchle rybie filé zo Sole

Autor receptu: honestka

Ryba "SOLE" je velmi tenka (taky ploskac) a teda maso z nej je rychlo hotove - max. potrebuje 10 minut; Jej maso je velmi jemne a ak ho prepecieme, strati svoju typicky jemnu chut. = =Na panvici ju preto NEprevraciame, lebo by sa rozdrobila na kasu, ale ako sa na panvici pecie, oblievame ju horucim olejovo-maslovym zakladom.

2
porcie
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ak pouzivame susene paradajky tak si ich namocime do vody, aby zmakli ak ich mame v oleji tak ich dalej neupravujeme.==Do panvice si pripravime olej a prepustene maslo (zmes sa takto dalej zbytocne neprepaluje) citrony, sardely, rybaciu omacku, paradajky.
  2. Ked sa vsetko pekne zapeni, pridame pripravene rybacie file, ktore sme posypali troska mukou pomiesanou s kukuricnym skrobom, posypeme korenim a touto stranou ho dame do pripraveneho horuceho olejoveho masla a zvrchu oblievame horucou zmeskou. Pridame kapary a kopor. == Behom 5 minut je vsetko hotove.
  3. Soľ dalej nepouzivame, pretoze ostatne veci su slane. Podavame na vyhriatom tanieri so zemiakovou kasou, a kuskom cerstveho citronu, z ktoreho si podla chuti vytlacime este dodatocne stavu na file.
  4. S tanierikom cerstveho zeleninoveho salatu, poharikom vinka- mame velmi rychlu veceru ci obed, naviac chutnu a zdravu.
  5. POZNAMKA: Korenie na ryby obsahuje sol, sušenu citronovu kôru, drvene čierne korenie, chili papricku a šalviu. Obrazok ryby je z web. CHEERS!