Rýchle rožkové čipsy
Autor receptu: martina0812
Nikdy neviem odhadnúť, kedy vrámci šetrenia energií vypnúť rúru tak, aby sa jedlo dopieklo samé. Tak som si vymyslela tento receptík, ako využijem teplo v rúre aj potom, čo sa jedlo upečie. Na tieto čipsíky celkom stačí zvyškové teplo, sú zdravšie, než klasické zemiakové a sú hotové za pár minút. A rodinka ich rada chrúme večer pri telke. :-)
10 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Zamrznuté rožky dáme na pár sekúnd do mikrovlnky, aby povolili a dali sa dobre krájať. Celkom zamrznuté sa lámu a celkom roztopené sa nedajú krájať na tenučko.
- Rožky nakrájame na tenké plátky, najlepšie vrúbkovaným nožom na chlieb. Z jedného rožka vyjde aj dvadsaťpäť plátkov.
- Kolieska rozložíme na suchý plech bez papiera na pečenie.
- Cesnak pretlačíme do malej nádobky ( ja používam štamprlík :-) ), pokvapkáme olejom, posolíme.
- Štetcom, alebo špičkou príborového nožíka dáme na každé koliesko trošku cesnakovej zmesi - iba málinko, cesnak má dosť výraznú chuť.
- Hneď, ako vyberieme jedlo z rúry, dáme do nej plech s kolieskami, vypneme rúru a necháme "piecť".
- O 4 - 5 minút máme chrumkavé čipsíky hotové.
Namiesto cesnaku môžeme použiť aj olejom pokvapkané mleté bylinky, trojuholníčkový syr, alebo rôzne maslové nátierky, ale potom nebudú čipsy také chrumkavé.