Rýchle rožkové čipsy

Autor receptu: martina0812

Nikdy neviem odhadnúť, kedy vrámci šetrenia energií vypnúť rúru tak, aby sa jedlo dopieklo samé. Tak som si vymyslela tento receptík, ako využijem teplo v rúre aj potom, čo sa jedlo upečie. Na tieto čipsíky celkom stačí zvyškové teplo, sú zdravšie, než klasické zemiakové a sú hotové za pár minút. A rodinka ich rada chrúme večer pri telke. :-)

10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zamrznuté rožky dáme na pár sekúnd do mikrovlnky, aby povolili a dali sa dobre krájať. Celkom zamrznuté sa lámu a celkom roztopené sa nedajú krájať na tenučko.
  2. Rožky nakrájame na tenké plátky, najlepšie vrúbkovaným nožom na chlieb. Z jedného rožka vyjde aj dvadsaťpäť plátkov.
  3. Kolieska rozložíme na suchý plech bez papiera na pečenie.
  4. Cesnak pretlačíme do malej nádobky ( ja používam štamprlík :-) ), pokvapkáme olejom, posolíme.
  5. Štetcom, alebo špičkou príborového nožíka dáme na každé koliesko trošku cesnakovej zmesi - iba málinko, cesnak má dosť výraznú chuť.
  6. Hneď, ako vyberieme jedlo z rúry, dáme do nej plech s kolieskami, vypneme rúru a necháme "piecť".
  7. O 4 - 5 minút máme chrumkavé čipsíky hotové. Namiesto cesnaku môžeme použiť aj olejom pokvapkané mleté bylinky, trojuholníčkový syr, alebo rôzne maslové nátierky, ale potom nebudú čipsy také chrumkavé.