Rýchle pizzovníky (fotorecept)

Autor receptu: mamaoli

Tieto pizzovníky robieva moja mama. Ešte za mojich čias študentských si na nich pochutilo "pol" intráku.

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Postup

  1. Zamiesime cesto z múky, acidofilného mlieka, soli a sódy bikarbóny. Predhrejeme si rúru.
  2. Cesto rozvaľkáme na nie veľmi hrubý, ale ani nie na veľmi tenký plat.
  3. Plat potrieme paradajkovým pretlakom zmiešaného s cesnakom, trochou olivového oleja, solľou a oregánom.
  4. Naukladáme plátky syra,.........
  5. .....šunky alebo salámy
  6. a nakoniec lečo (bez šťavy a vajca), prípadne môžte použiť šampiňóny.
  7. Stočíme ako makovník :-)
  8. Nakrájame šikmo na kúsky ako roládu, poukladáme na vymastený pekáč a každý kúsok ešte potrieme olivovým olejom. Pečieme na 200 stupňoch asi 40 minút.
  9. Počkáme, kým vychladnú (aby Vás nebolelo brucho :-)) a podávame. Dobrú chuť!