Rýchle pizzovníky (fotorecept)
Autor receptu: mamaoli
Tieto pizzovníky robieva moja mama. Ešte za mojich čias študentských si na nich pochutilo "pol" intráku.
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Zamiesime cesto z múky, acidofilného mlieka, soli a sódy bikarbóny.
Predhrejeme si rúru.
- Cesto rozvaľkáme na nie veľmi hrubý, ale ani nie na veľmi tenký plat.
- Plat potrieme paradajkovým pretlakom zmiešaného s cesnakom, trochou olivového oleja, solľou a oregánom.
- Naukladáme plátky syra,.........
- .....šunky alebo salámy
- a nakoniec lečo (bez šťavy a vajca), prípadne môžte použiť šampiňóny.
- Stočíme ako makovník :-)
- Nakrájame šikmo na kúsky ako roládu, poukladáme na vymastený pekáč a každý kúsok ešte potrieme olivovým olejom.
Pečieme na 200 stupňoch asi 40 minút.
- Počkáme, kým vychladnú (aby Vás nebolelo brucho :-)) a podávame.
Dobrú chuť!