Rýchle kurčacie lýtka à la Haninka Express
Autor receptu: sracz
Jedna z našich priateliek na Vareche, mi pred časom "vytýkala" podrobnosť a veľkú dĺžku mojich receptov. Prijímam, dokonca veľmi rád, každú konštruktívnu kritiku a vždy ich beriem ako výzvu do férového kuchárskeho súboja. A výsledok je tu! Tento recept bol veľa razy vyskúšaný v skromných podmienkach študentských internátov a zamestnaneckých slobodární. Patrí do kategórie finančne i surovinovo nenáročných a pripravujem ho vždy, keď som "pritlačený k múru"!
2 a viac porcie |
7´ minút príprava |
2 x 60´ minút na 175/215 °C |
Postup
- kurčacie kúsky a na 1/8_ky pokrájané zemiaky uložiť na pekáč; osoliť ("ovegetiť"), okoreniť, zaolejovať; rukami pomiešať na pekáči; na povrch rozložiť "hobliny" masla; uložiť do pred-ohriatej trúby na 175 oC. Po 60´ poobracať a piecť ešte 60´pri 215 oC. Rozložiť na taniere, obložiť ČDD a zjesť!