Foto: nikol156
Mali sme chuť na niečo sladké a toto z toho vyšlo...
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Prichystáme si všetky ingrediencie
-
2
Rožky nakrájame, jablká ošúpeme a plech natrieme maslom
-
3
Do jednej misky nalejeme 0,5 l mlieka, k tomu pridáme vajíčko a trošičku soli. Dobre zamiešame. Rožky namáčame do mlieka a postupne ukladáme na plech. Popritom višne (ja som teraz mala mrazené) zmiešame s kryštálovým cukrom. Na rožky dáme višne, potom postrúhané jabĺčká. Jablĺčka posypeme s kryštálovým cukrom a škoricou. Potom začíname všetko odznova.
-
4
Vrstvíme dovtedy, kým máme ingrediencie. Zakončíme rožkami. Z 0,5l mlieka uvaríme riedky puding a polejeme nim nákyp. Vrch nákypu posypeme kryštálovým cukrom a škoricou.
-
5
Pečieme, kým nebudeme mať vrch nákypu pekne chrumkavý. Ja nemám rada sneh z bielkov a preto žemľovku robím s pudingom. Prajem každému dobrú chuť!
Tiež sa mi páči poliatie tým redším pudingom.Je to pre mňa niečo nové.Ja potom na vrch nanesiem klasickú penu namiešanú z nejakým lekvárom.No to je už klasika.Tvoj recept si ukladám.Určite niekedy skúsim.KK.
s touto som sa trochu pohrala... ale bežne robievam z rohlikov. Rohliky nemočím, puding vylejem na jablká a dám dalšiu vrstvu rohlikov. Potom už len mlieko s vajíčkami a dám zapiecť. Niekedy aj s s klasicou penou alebo bez -len tak chrumkavú.