Ryžová kaša

Rýchla ryžová kaša

Autor receptu: redakcia

Vďaka ryžovým vločkám, ktoré absorbovali kokosové mlieko, a výraznej vôni malín je táto kaša skutočne fantastická.

2
porcie
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Niekoľko malín odložíme nabok, použijeme ich na ozdobu. Zvyšné maliny nasypeme do hrnca, pridáme cukor, podlejeme vodou a pomaly privedieme do varu. Keď sa maliny rozvaria, prepasírujeme ich cez jemné sitko.
  2. Kokosové mlieko s vodou vlejeme do hrnca. Ochutíme soľou, cukrom a privedieme do varu. Potom teplotu znížime a za stáleho miešania vsypeme ryžové vločky.
  3. Na veľmi miernom ohni varíme za stáleho miešania asi 5 minút, kým vločky nezmäknú.
  4. Kašu rozdelíme do misiek, posypeme cukrom a kokosovými lupienkami. Pokvapkáme malinovým rozvarom a ozdobíme malinami.