Ryžová kaša
Rýchla ryžová kaša
Autor receptu: redakcia
Vďaka ryžovým vločkám, ktoré absorbovali kokosové mlieko, a výraznej vôni malín je táto kaša skutočne fantastická.
2 porcie |
15 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Niekoľko malín odložíme nabok, použijeme ich na ozdobu. Zvyšné maliny nasypeme do hrnca, pridáme cukor, podlejeme vodou a pomaly privedieme do varu. Keď sa maliny rozvaria, prepasírujeme ich cez jemné sitko.
- Kokosové mlieko s vodou vlejeme do hrnca. Ochutíme soľou, cukrom a privedieme do varu. Potom teplotu znížime a za stáleho miešania vsypeme ryžové vločky.
- Na veľmi miernom ohni varíme za stáleho miešania asi 5 minút, kým vločky nezmäknú.
- Kašu rozdelíme do misiek, posypeme cukrom a kokosovými lupienkami. Pokvapkáme malinovým rozvarom a ozdobíme malinami.