Jahodový koláč
Rýchla hrnčeková bublanina
Autor receptu: bavimapiect
Odkedy som tento recept prvýkrát
vyskúšala, tak iný už ani
nerobím. Odporúčam! Bublanina je
dobrá aj na ďalší deň, no čerstvá je vždy
najlepšia :)
15 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Ako prvé si vajíčka rozmixujeme v miske s kryštálovým a vanilkovým cukrom.
- Postupne pridáme mlieko, olej a polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a na vrch nasypeme jahody (ja ich vždy krájam aspoň na dve a viac častí, aby boli prepolené).
- Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C cca 25 až 30 minút. Vrch už len pocukríme a jahodová bublanina je na svete. Prajem dobrú chuť.