Jahodový koláč

Rýchla hrnčeková bublanina

Autor receptu: bavimapiect

Odkedy som tento recept prvýkrát vyskúšala, tak iný už ani nerobím. Odporúčam! Bublanina je dobrá aj na ďalší deň, no čerstvá je vždy najlepšia :)

15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si vajíčka rozmixujeme v miske s kryštálovým a vanilkovým cukrom.
  2. Postupne pridáme mlieko, olej a polohrubú múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  3. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a na vrch nasypeme jahody (ja ich vždy krájam aspoň na dve a viac častí, aby boli prepolené).
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C cca 25 až 30 minút. Vrch už len pocukríme a jahodová bublanina je na svete. Prajem dobrú chuť.