Foto: socharka
Recept som mala dávno v zažltnutom zošite po babke. Dnes som tento rýchly koláčik piekla prvýkrát a určite nie posledný.....
porcií
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
200 g |
|
3 lyžice |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
2 ks celé |
|
3 ks veľké |
|
1 lyžica |
|
1 káv.lyžička |
|
Poleva: | |
200 g |
|
2 lyžice |
|
2 lyžice horúca |
|
1 káv.lyžička |
|
Postup
-
1
Múku, cukor, kakao, olej, mlieko, vajcia a perníkové korenie zmiešame vo väčšej miske. Jablká na hrubo nastrúhame (netreba ich čistiť).
-
2
Predohrejeme rúru na 180 stupňov, vymastíme a múkou vysypeme plech. Jablká primiešame do zmesi, pridáme sódu bikarbónu a všetko poriadne premiešame. Zmes vylejeme na plech a stierkou uhladíme.
-
3
Koláč upečieme cca 30 minút a za ten čas si pripravíme polevu. Práškový cukor s horúcou vodou a citrónovou šťavou vymiešame. Na upečený koláč vylejeme dve tretiny citrónovej polevy a do jednej tretiny primiešame kakao. Hnedú polevu nalejeme na bielu a vidličkou vytvoríme ako keby mramor.
-
4
Vychladnutý nakrájame na kocky a podávame ku kávičke.
Diskusia k receptu