Rýchla buchta fotorecept

socharka - fotkasocharka, 25. júna 2011
Rýchla buchta (fotorecept)
Foto: socharka

Recept som mala dávno v zažltnutom zošite po babke. Dnes som tento rýchly koláčik piekla prvýkrát a určite nie posledný.....

20
porcií
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
200 g
3 lyžice
100 ml
100 ml
2 ks  celé
3 ks veľké
1 lyžica
1 káv.lyžička
Poleva:
200 g
2 lyžice
2 lyžice horúca
1 káv.lyžička




Postup

  1. 1

    Múku, cukor, kakao, olej, mlieko, vajcia a perníkové korenie zmiešame vo väčšej miske. Jablká na hrubo nastrúhame (netreba ich čistiť).

    Rýchla buchta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Predohrejeme rúru na 180 stupňov, vymastíme a múkou vysypeme plech. Jablká primiešame do zmesi, pridáme sódu bikarbónu a všetko poriadne premiešame. Zmes vylejeme na plech a stierkou uhladíme.

    Rýchla buchta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Koláč upečieme cca 30 minút a za ten čas si pripravíme polevu. Práškový cukor s horúcou vodou a citrónovou šťavou vymiešame. Na upečený koláč vylejeme dve tretiny citrónovej polevy a do jednej tretiny primiešame kakao. Hnedú polevu nalejeme na bielu a vidličkou vytvoríme ako keby mramor.

    Rýchla buchta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vychladnutý nakrájame na kocky a podávame ku kávičke.

Diskusia k receptu

orchidea
Takéto perníkové recepty sú vždy dobré a hlavne aj rýchle.
janger
Tym jablkom je to iste vyborne, stavnate, mnam.
zdenzlo
kusok som si ju upravila, všetko okrme jabĺk, sódy bikarbóny a korenia dám a upečiem. potom na vrch urobím tvaroh s roztopenou čokoládou s trochou mlieka a keď chcem dám ovocie do tvarohu alebo na vrch...dá sa to robiť na milión spôsob a ďakujem za super recept na rýchly základ:) všetkým chutí




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia