Rýchla buchta (fotorecept)

Autor receptu: socharka

Recept som mala dávno v zažltnutom zošite po babke. Dnes som tento rýchly koláčik piekla prvýkrát a určite nie posledný.....

20
porcií
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku, cukor, kakao, olej, mlieko, vajcia a perníkové korenie zmiešame vo väčšej miske. Jablká na hrubo nastrúhame (netreba ich čistiť).
  2. Predohrejeme rúru na 180 stupňov, vymastíme a múkou vysypeme plech. Jablká primiešame do zmesi, pridáme sódu bikarbónu a všetko poriadne premiešame. Zmes vylejeme na plech a stierkou uhladíme.
  3. Koláč upečieme cca 30 minút a za ten čas si pripravíme polevu. Práškový cukor s horúcou vodou a citrónovou šťavou vymiešame. Na upečený koláč vylejeme dve tretiny citrónovej polevy a do jednej tretiny primiešame kakao. Hnedú polevu nalejeme na bielu a vidličkou vytvoríme ako keby mramor.
  4. Vychladnutý nakrájame na kocky a podávame ku kávičke.