Rýchla bravčová rolka
Autor receptu: jody
Nie že by bola upečená "cobydup", to len príprava trvala asi 10 minút od rozhodnutia, čo
vlastne idem kuchtiť. Všeobecne nerada vyklepávam mäso, takže to nerobím ani pri rolkách
a preto nie je taká "roládovito pravidelná" akoby sa možno patrilo. :-)
4 - 6 porcie |
15 minút príprava |
90 minút na 200 °C |
Postup
- Z pliecka sa kadejakým pozdĺžnym narezávaním posnažíme urobiť aký taký, hrboľatý, ale predsa plát. :-) Vyrežeme veľmi tuhé časti. Zostatok, ak chcete, naklepte, ja som neklepala. Namazala som horčicou, posypala všetkými koreninami a bylinkami, pokládla plátkami slaniny a stočila do rolky. Môže tam ísť hocičo iné, ja som ale v chladničke viac ako slaninu nemala. Zviazala som to za udatnej pomoci mojej polovičky niťou.
- Rolku som potrela olejom a nechala chvíľu odpočívať. Piekla som to v tzv. konvektomate (niečo ako veľká presklená remoska) z každého boku po 2O minút. V trúbe to tipujem na hodinu a pol s občasným polievaním a podlievaním. Ako prílohu som zvolila pečené zemiaky a tzv. "anglickú zeleninu".
Dobrú chuť.