Rybie filé so šampiňónmi

Autor receptu: oco

Rybky,šampiňóny syr to vždy poteší.Suroviny sú vždy doma ,tak keď sa ohlási hlad alebo cestujúca návšteva tak je to raz-dva hotové ako aj dnes.

4
porcie
15 minút
príprava
10/30 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Osolené plátky filé osmažíme na oleji z oboch strán.Odložíme na teplé miesto.Zvlášť na oleji osmažíme na plátky pokrájané šampiňóny.
  2. Kyslú smotanu vymiešame so žĺtkami,pridáme citrónovú kôru,horčicu,ochutíme soľou,cukrom a citrónovou šťavou.Na masle speníme pokrájanu cibuľu,pridáme petržlenovú vňať,znížime teplotu pridáme smotanovú zmes a miešame.Keď omáčka zhustne,odstavíme.Do vychladnutej omáčky vmiešame postrúhaný syr.
  3. File rozložíme do vymastenej zapekacej misy,posypeme šampiňónmi,polejeme omáčkou a zapekáme 30 minút. Sme na konci nášho snaženia.Podávame s varenými zemiakmi alebo so šalátom.Dobrú chuť.