Rybie filé s hríbikami obalené v hlávkovom šaláte a lístkovom ceste fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 7. októbra 2010

Moj najmladsi syn sa uci za kuchara. Na buduci tyzden bude mat zaverecne skusky na tento rok. Toto je jeden z receptov co bude Zobraziť celý popisMoj najmladsi syn sa uci za kuchara. Na buduci tyzden bude mat zaverecne skusky na tento rok. Toto je jeden z receptov co bude musiet varit. Dnes si ho este raz precvicoval. Ja som trochu radila, fotila a umyvala hrnce.

2
porcie
50 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
1 PL
20 g
20 g
4 listy -cos lettuce
8 platkov (fillo pastry)
20 g
50 g
200 g nakrajane na mensie kusky
40 g
80 ml
60 ml
40 g
2 pl
1 ks

Postup

  1. 1

    V orginalnom recepte treba pouzit vykosteneho pstruha. V nasom potoku sa nam ho nepodarilo chytit, v obchode som ho nedostala kupit, tak sme pouzili rybie file O'Dory. Najprv si pripravime hribikovu napln. Na masle(20g) si podusime na jemno nasekanu cibulu, pridame na jemno nasekane sampiony a este chvilu podusime. Osolime a okorenime. Rybie file tiez trochu posolime. Pripravime si 4 listy salatu.

    Rybie filé s hríbikami obalené v hlávkovom šaláte a lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Salat ponorime na minutu do vriacej vody a hned do studenej. Ulozime na utierku a vysusime.

    Rybie filé s hríbikami obalené v hlávkovom šaláte a lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rybie file obalime v hladkej muke a rychlo opecieme na oleji podobne, ako ked restujeme maso. Ulozime na papierovy obrusok.

    Rybie filé s hríbikami obalené v hlávkovom šaláte a lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 3
  4. Advent
  5. 4

    Na dva listy salatu ulozime rybie file. Nan navrstvime hribikovu plnku.

    Rybie filé s hríbikami obalené v hlávkovom šaláte a lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 4
  6. 5

    Navrch na to polozime dalsi kus ryby.

    Rybie filé s hríbikami obalené v hlávkovom šaláte a lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 5
  7. 6

    Prikrijeme listom salatu.

    Rybie filé s hríbikami obalené v hlávkovom šaláte a lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 6
  8. 7

    Uzavrieme tak ze najprv prehneme boky smerom hore a potom vrchnu cast.

    Rybie filé s hríbikami obalené v hlávkovom šaláte a lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 7
  9. 8

    Fillo pastry( ja sa ospravedlnujem, ale neviem ako sa to povie po slovensky) natrieme maslom a zabalenu rybu ulozime do prostriedku. Platky su velke 30/30cm.

    Rybie filé s hríbikami obalené v hlávkovom šaláte a lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 8
  10. 9

    Uzavrieme tak, ze najprv prelozime boky z dvoch opacnych stran.

    Rybie filé s hríbikami obalené v hlávkovom šaláte a lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 9
  11. 10

    Prelozime dalsie dva zostavajuce boky. Pomastime maslom a dame piect do rury 200'C na 10 minut.

    Rybie filé s hríbikami obalené v hlávkovom šaláte a lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 10
  12. 11

    Upecene vyberieme na papierovy obrusok.

    Rybie filé s hríbikami obalené v hlávkovom šaláte a lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 11
  13. 12

    Pripravime si vinovu omacku. Do vriaceho vina dame na drobno nasekanu cibulu a smotanu. Nechame vriet aby sa mnozstvo tekutiny zredukovalo na polovicne mnozstvo. Odstavime pridame maslo. Miesame pokym sa rozpusti, podom pridame citronovu stavu a nasekane paradajky. Osolime a okorenime. Paradajky su olupane, zbavene semienok a na drobno nasekane.

    Rybie filé s hríbikami obalené v hlávkovom šaláte a lístkovom ceste (fotorecept) - obrázok 12
  14. 13

    Podavame so zemiakovou kasou. Uvarene osolene zemiaky sme potlacili, pridali maslo a mlieko a dobre rozslahali. Do chladnych sme pridali jedno zltko a znovu preslahali. Ozdobnou trubickou sme ich nastriekali na plech a dali na 5 minut zapiect do rury.

Diskusia k receptu

lubjak
Zaujimavy receptik,prajem vela stastia synovi ku zaverecnym skuskam
2010
wau, chlapcovi daju zabrat,to vyzera to ako super zlozite jedlo povodne z ruska ale teraz vo francuzku popularne Koulibiac vsetko same dobroty ( oni to robia zo salmon).
Tu je zopar priatelskych rad, tie duchess potatoes ( zapekane pyre).
prikladam zopar vzoriek ,aby to mal " the best"
 www.stockfood.co.za/results.asp?txtkeys=Duchess%20potato...

cheers and good luck
jerica
zaujímavé , určite výborné , keď budem doma určite vyskúšam , ryby mám rada , len pangasia určite nebudem. Synovi úspešné ukončenie školy a uplatnenie v živote. Teraz na vareche určite zmaturoval. (KK)
evanaaa
Veľmi pekne upravené, recept dobrý aj chuťovo, dá sa tu urobiť na slávnostnú príležitosť, alebo len tak.Suroviny dostupné, len tu je hlávkový šalát trochu iný, ale aj ten sa dá nahradiť.A nebol by zlý ani špenát miesto neho.Prajem synkovi, aby úspešne skončil a peknú kariéru , dobré umiestnenie.
babav
Vyborny recept,pre mna celkom novy.Ukladam si a urcite
vyskusam.Moja vnucka ma v jej jedalnicku jedla z ryb na prvom mieste.Fillo asi na Slovensku este nepredavaju a salat je Roman
odroda ,ktora sa tu pouziva do Ceasar salatu,tiez asi nemaju,
ale mozno sa mylim?!
Sikovna mama ,ma sikovneho syna;-) !!
janger
Mas sikovneho syna, kuchara! Krasne to pripravil!!! @babav , na Slovensku je dostat takmer vsetko. Mozno aj to fillo. Ak nie, tak sa da nahradit aj tym listkovym. Je to ine, ale dobra alternativa.
palokuchki
@2010 dakujem ti za tie informacie o duchess potatoes. Mne sa tato uprava zemiakov velmi paci, je dobra hlavne na slavnostne upravy jedal. Vsetkym ostatnym dakujem za pochvalu a odovzdam ju synovi. Potesi ho to.
2010
Nie je zaco, presne ako hovoris je to taka elegantna verzia jednoducheho pyre na formalne prilezitosti.( Tak ako je tiez jeho skuska)
zolik
Uzasny recept. Milujeme ryby. Z detstva mam fobiu zo salatovych polievok a omacok, co nam robili v skolskej jedalni. Ale tento Tvoj recept sa mi velmi paci. Vies mi prosim upresnit, aky salat si pouzila? Kludne aj anglicky nazov. Dakujem a prajem Ti pekny a slnecny den.
zolik
Sorry - uz to vidim "Cos Lettuce".
kukulienka71
@palokuchki , chutilo:-) robila som s domácim lístkovým cestom, musela som ho piecť preto dlhšie. Spoj som mala naspodku a tam sa to cesto úplne neprepieklo. Myslím, že štrúdľové cesto bude na to vhodnejšie, nabudúce urobím z neho. Inak, cítila som sa aj ja ako na skúškach:-) roboty ako na kostole! Je to každopádne krásny recept, chuťovo aj výzorovo ma nesklamal. Ďakujem a prajem aj tebe príjemné pokračovanie sviatkovania:-)


Zaujímavé video z archívu TV Varecha