Rybacie zvitky zo pstruha (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Ráno som som kúpil suroviny v hypermarkete, bol som po nočnej tak som chcel niečo rýchlo uvariť. Toto sa mi zo pstruha podarilo uvariť.

4
porcie
15 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Postup

  1. Prvé som očistil zemiaky, ktoré som pokrájal a dal variť do slanej vody. Toto sú tie filety zo pstruha. Boli tam 4 kusy.
  2. Rybu som umyl, trochu osušil a osolil. Napokon som posýpal drvenou rascou z oboch strán. Ešte pokapal citrónovou šťavou, len kde nebola koža.
  3. V panvici som zohrial maslo a rybu opiekol najskôr na koži a potom aj druhu stranu. Tak po dvoch minútach s každej strany a odložím na tanier trochu vychladnúť. Nechcel som to dlhšie piecť aby sa mi to dalo zvinúť. Ryba pekne natiahla do seba maslo a prevoňala ním aj rascou s citrónom.
  4. Teraz som dal 2 - 3 plátky podla šírky bôčiku na tanier, aby sa ním dala omotať ryba.
  5. Na plátky bôčiku so položil rybu kožou dolu.
  6. Na rybu som dal dve kolieska citróna. Na to som uložil šunku. To som zabudol odfotiť. Šunku som použil dlhu, aby mi zakryla celú rybu.
  7. Zroloval som to od chvosta ryby a prichytil špáradlom po dvoch kusoch, aby to držalo.
  8. Zvitky som uložil na pekáč obložil trochou citrónu a polial maslom z výpeku. Nie celým trochu som nechal masla na panvici to použijem na zemiaky. Na každý zvitok malú vetvičku rozmarínu. A dal som to do rúry piecť na 200°C horné pečenie a čo najviac k vrchu, aby sa to akože grilovalo. Na 20 minút.
  9. Zatiaľ som si uvarené a ochladené zemiaky urobil. Na zvyšné maslo na panvici som dal petržlenovú vňať opražiť a za chvíľu so do nej pridal uvarené zemiaky. Asi 5 minút so ich miešal a ohrieval na tom. Odstavil zo sporáka a mal som hotové zemiaky.
  10. Napokon po 20 minútach som pozrel zvitky boli hotové nemusel so už ďalej piecť. Vytiahol z rúry a išiel som servírovať.
  11. Na tanier som dal zemiaky upečený zvitok. Pridál zaváranú uhorku feferónku a kolieska nakrájaného citróna. Zvitky sa spolu s bôčikom dobré prepiekli a malo to spolu ohromnú chuť, veru sme si pochutnali. Ak sa aj vy rozhodnete pre takúto rybu želám vám dobrú chuť.