Ružové rezy
Rezy sú chutné, jahodové, svieže:))
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Piškóta: | |
| 4 kusy |
|
| 5 polievkových lyžíc |
|
| 2 balíčky |
|
| 1/2 balíčka |
|
| Plnka: | |
| 500 ml |
|
| 1,5 balíčka |
|
| 1 balíček |
|
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| Ďalšie suroviny: | |
| 1 kus (410 g) |
|
| 1 čajová lyžička |
|
| 200 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Piškóta: Bielky vyšľaháme so štipkou soli na hustú penu, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky a jahodové pudingy v prášku. Upečieme na plechu na papieri na pečenie. Rozmer 30 x 40 cm. Teplota 180 °C , čas podľa potreby, asi 20 minút. Necháme vychladnúť, papier odstránime.
- 2
Plnka: V časti mlieka rozmiešame zlatý klas, zvyšné dáme zovrieť s vanilkovým cukrom, za stáleho miešania prilejeme mlieko so zlatým klasom a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť pod potravinárskou fóliou. Maslo vyšľaháme, pridáme cukor, prešľaháme a po častiach zašľaháme vychladnutú kašu.
- 3
Jahody precedíme. Šťavu si odložíme. Jahody rozmixujeme a potrieme celú piškótu. Prerežieme po šírke na polovicu. Plnku rozdelíme na 3 časti. Na jednu polovicu natrieme tretinu plnky, priložíme druhú časť piškóty, natrieme druhú časť plnky a piškóty namočené do scedenej jahodovej šťavy, ktorú ochutíme umom. Natrieme zvyšnou plnkou.
- 4
Povrch ozdobíme rozpustenou tmavou čokoládovou polevou pomocou mikroténového vrecka, odstrihneme rožok. Odložíme stuhnúť do chladu. Pokrájame na rezy horúcim nožom, aby poleva nepopraskala. Dobrú chuť!
Tiež jahodový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu