Linecké pečivo
Ružové linecké koláčiky s dračím ovocím
Autor receptu: janka96
Klasické linecké koláčiky v netradičnom
šate!* Pridaním prášku z dračieho
ovocia
získate nádhernú ružovú farbu bez
použitia umelých farbív. Tieto koláčiky sú
nielen krehké a chutné, ale na každom
slávnostnom stole budú vďaka svojej
farbe a bielej čokoláde svietiť ako malé
šperky.
|
30 minút príprava |
7-8 minút na 170 °C |
Postup
- Príprava cesta: Do misy kuchynského robota preosejeme múku s práškovým cukrom a práškom do pečiva. Pridáme ružový prášok z dračieho ovocia, vanilkový cukor, citrónovú kôru a žĺtky. Nakoniec pridáme na kocky nakrájanú Heru.
- Spracovanie: Vypracujeme hladké a kompaktné cesto. S týmto cestom môžeme pracovať ihneď, nemusí odpočívať v chladničke.
- Vykrajovanie a pečenie: Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 3 mm. Vykrajujeme ľubovoľné tvary (kvietky, srdiečka). Pečieme pri 170 °C približne 7 – 8 minút. Koláčiky sledujeme, majú zostať pekne ružové. Necháme vychladnúť.
- Zdobenie: Vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu s Cerou. Vrchné diely koláčikov (tie s dierkou) najprv ozdobíme polevou a posýpkou. Necháme poriadne stuhnúť.
- Spájanie: Na spodné plné diely nanesieme džem a prilepíme k nim ozdobené vrchné diely.