Ružová torta s tigrovitým vzorom

mimka946 - fotkamimka946, 20. februára 2013
Ružová torta s tigrovitým vzorom
Foto: mimka946

Ružova preto lebo je vlastne zvnútra ružova a zaroveň je s jahodovou prichuťou :) a tigrovitý vzor no ved vidíte sami :))

60 minút
na 170 °C

Suroviny

6 ks
130 g
260 g
1 ks
150 ml
150 ml
390 g
1,5 bal.
trochu
PLNKA:
500 ml
2 ks
250 g
220 g
poleva čokoládová :
100 g
POLEVA-zelená :
80 g
trocha
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Oddelíme bielka od žltkov.Do bielok pridáme 1 PL vody,štipku soli a vyšľahame sneh.Ked je vyšľahaný pridame kryš.cukor a došľaháme do tuha.Do žltkov pridáme praš.cukor a van.cukor a dobre vymiešame.Postupne tam pridávame vodu (FARBIVO rozmiešame v tejto VODE !!!! ) a olej.Múku zmiešame s kypr.práškom a striedavo so snehom pridávame do žltkovej zmesi.Cesto vymiešame a vylejeme do vymastenej formy.

    Ružová torta s tigrovitým vzorom  - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vymiešame a vylejeme do vymastenej formy.Kto chce mať istotu ze mu spodok nezhori vystrihne si z papiera na pečenie kruh a vloží na spodok forby.Dáme piecť na 170 stupňov na hodinu.

    Ružová torta s tigrovitým vzorom  - obrázok 2
  3. 3

    Po upečení nechame vychladnuť a rozrežeme na 3 časti.Ja som použila pílku na korpus.

    Ružová torta s tigrovitým vzorom  - obrázok 3
  4. 4

    PLNKA : Uvaríme si puding z mlieka a pudingov.Za občasného miešania necháme vychladnúť.Heru vymiešame s praš.cukrom a vmiešame do vychladnuteho jahodového pudingu.Na 1.plát natrieme 1/3 plnky.Nato dáme 2.plat naň natrieme dalšiu tretinu krému a prikryjeme 3.plátom.Zvyšným krémom potrieme celu tortu a dame na 10minút stuhnúť do chladničky.

    Ružová torta s tigrovitým vzorom  - obrázok 4
  5. 5

    Poleva 1 : Čokoládu a ceru roztopíme nad parou a polejeme ňou tortu ktorú si vyberieme z chladničky.Mala by byt už stuhnutá.Ked je poliata polevou dáme ju opäť na 10 minút do chladničky.

    Ružová torta s tigrovitým vzorom  - obrázok 5
  6. 6

    Poleva druhá : Do misky dáme praš.cukor.V hrnčeku si zmiešame horúcu vodu so zeleným potravinárským farbivom a postupne prilievame k praš.cukru.Pridávame kym nieje poleva trcohu hustejšia.Dáme si ju do sáčku na ktorý si spravíme malu dierku.Polevu striekame na tortu do tigrového vzoru,čokoláda nemá byť úplne stuhnutá preto lebo zelená poleva sa musí do nej vlievať,aby to získalo očakavaný efekt.Ked je torta podľa našich predstáv dáme ju už len stuhnúť do chladničky.

    Ružová torta s tigrovitým vzorom  - obrázok 6
  7. 7

    Rez torty... Prajem dobrú chuť.

    Ružová torta s tigrovitým vzorom  - obrázok 7

Diskusia k receptu

evanaaa
Pekná, ba, krásna, len niektorí ti neschvália to farbivo, dá sa aj inak, a ten tigrí vzor si mala trochu iný, aj farbu inú ( žltú), takto to moc nepripomína, tie cik-caky, ale tota bude iste dobrá aj dobre vypadá. Ja by som ani takú nespravila.
mimka946
@medovnicek dakujem :) @evanaaa no to s farbivom preco by neschvalili? viete ked my v cukrarni pecieme ide o to ako torta vyzera a chuti a nie o to čim bolo cesto zafarbene..!! A žlta farba? no tak takto : Tato torta sa NEROBILA s CIELOM že bude tigrovaná,zelenu farbu milujeme aj s priatelom a ked sa nepaci vam tak prosím nemusite to zfarbiť prave na zeleno proste je to internetova stranka kde davaju ludia recepty nato ze si ich niekto iny najde zapaci sa im a spravi ho popripade ho trochu obmeni..tak prosim nekrityzujte to čo nieje treba toto nieje rozkat ze musite to zfarbiť takto a nijak inak tak ak sa niekto odhodla sa do tejto zôozitej torty pustit tak prijemnu chut ! ja s priatelom sme sa s touto tortou natrapili a netreba krityzovat farbivo ci vzor ale skuste sa pozriet na vysledok...
evanaaa
@mimka946 , nie je to kritika, jre to len môj názor a konštatovanie, to len ty si sa tak rozohnila a bez príčiny, ja som tortu chválila, celkom sa mi páči a nepíšem, že mne vadí to farbivo, ale poznám tu už názory ľudí, preto som to spomenula. Tvoje reakcia na pár mojich slov je dosť neprimeraná, ale vidím z tvojho profilu, ako ťa vie rozhnevať.......atď.,ak ťa ľudia nepochopia. Ale odporúčam, aby si si ešte raz prečítala, čo som napísala, a pouvažovala. Si mladá a už takto reaguješ, nie je to správne.
mimka946
Možno to nieje spravne no mozno je to koli niektorym varechačom ktorach nejdem menovať ale dokazali dosť zbytočne kritizovať...!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia