Ružová torta s tigrovitým vzorom

Autor receptu: mimka946

Ružova preto lebo je vlastne zvnútra ružova a zaroveň je s jahodovou prichuťou :) a tigrovitý vzor no ved vidíte sami :))

60 minút
na 170 °C

Postup

  1. Oddelíme bielka od žltkov.Do bielok pridáme 1 PL vody,štipku soli a vyšľahame sneh.Ked je vyšľahaný pridame kryš.cukor a došľaháme do tuha.Do žltkov pridáme praš.cukor a van.cukor a dobre vymiešame.Postupne tam pridávame vodu (FARBIVO rozmiešame v tejto VODE !!!! ) a olej.Múku zmiešame s kypr.práškom a striedavo so snehom pridávame do žltkovej zmesi.Cesto vymiešame a vylejeme do vymastenej formy.
  2. Cesto vymiešame a vylejeme do vymastenej formy.Kto chce mať istotu ze mu spodok nezhori vystrihne si z papiera na pečenie kruh a vloží na spodok forby.Dáme piecť na 170 stupňov na hodinu.
  3. Po upečení nechame vychladnuť a rozrežeme na 3 časti.Ja som použila pílku na korpus.
  4. PLNKA : Uvaríme si puding z mlieka a pudingov.Za občasného miešania necháme vychladnúť.Heru vymiešame s praš.cukrom a vmiešame do vychladnuteho jahodového pudingu.Na 1.plát natrieme 1/3 plnky.Nato dáme 2.plat naň natrieme dalšiu tretinu krému a prikryjeme 3.plátom.Zvyšným krémom potrieme celu tortu a dame na 10minút stuhnúť do chladničky.
  5. Poleva 1 : Čokoládu a ceru roztopíme nad parou a polejeme ňou tortu ktorú si vyberieme z chladničky.Mala by byt už stuhnutá.Ked je poliata polevou dáme ju opäť na 10 minút do chladničky.
  6. Poleva druhá : Do misky dáme praš.cukor.V hrnčeku si zmiešame horúcu vodu so zeleným potravinárským farbivom a postupne prilievame k praš.cukru.Pridávame kym nieje poleva trcohu hustejšia.Dáme si ju do sáčku na ktorý si spravíme malu dierku.Polevu striekame na tortu do tigrového vzoru,čokoláda nemá byť úplne stuhnutá preto lebo zelená poleva sa musí do nej vlievať,aby to získalo očakavaný efekt.Ked je torta podľa našich predstáv dáme ju už len stuhnúť do chladničky.
  7. Rez torty... Prajem dobrú chuť.