Ružičkový kel s červenou paprikou na bylinkách (fotorecept)

Autor receptu: elixir

Ďalšie z tých ľahších, rýchlych zeleninových jedál.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do hrnca dáme po "štipke" byliniek, korenie a soľ.
  2. Pridáme ružičkový kel a zalejeme vodou, aby ho akurát zakryla. Pod pokrievkou varíme cca 10 minút.
  3. Keď sa ružičkový kel dovarí, na panvici si rozpustíme alsan a pridáme na plátky pokrájanú cibuľu, oprážame.
  4. Keď je sklovitá, pridáme na pásiky nakrájanú papriku.
  5. Pridáme tymián, rascu a čierne korenie. Pražíme kým paprika zmäkne.
  6. Pridáme aj ružičkový kel, oprážame kým všetko zhnedne. Na záver osolíme.
  7. Ako prílohu podávame napríklad roztlačené zemiaky s cesnakovým olejom. (Tip: Do vývaru z ružičkového kelu pridáme zemiaky, dolejeme vodu tak, aby boli akurát zakryté a pod pokrývkou uvaríme... scedíme a vývar môžeme použiť do polievky.)