Foto: tkatka
Aj tento recept mám od mojej babičky :))) Po maďarsky sa volajú Orosz puncsos (čítať Oros punčoš).
porcií
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
8 ks |
|
400 g |
|
12 PL |
|
50 g |
|
350 g |
|
1 bal. |
|
Punč: | |
500 ml |
|
150 ml (rum) |
|
150 g |
|
2 PL |
|
Na potretie: | |
|
|
Krém: | |
2 ks |
|
150 g |
|
2 PL |
|
250 g |
|
Čokoládová poleva: | |
167 g |
|
200 g |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Vajcia rozdelíme, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s kryštáľovým cukrom vyšľaháme,postupne pridávame horúcu vodu, potom pridáme preostatú múku s práškom do pečiva, zamiešame. Pridáme tuhý sneh z bielok a opatrne zamiešame.
-
2
Cesto vylejeme na plech vyloženým papierom na pečenie. Upečieme na 190 °C za 45 minút.
-
3
Korpus po vychladnutý vodorovne rozrežeme na polovicu (vrchnú časť korpusu vložíme späť do umytého plechu)...
-
4
...spodný korpus natrieme marhuľovým lekvárom...
-
5
Punč si spravíme nasledovne: do 720 ml fľaše dáme práškový cukor s kakaom. Zatiaľ si uvaríme čaj (z dvoch vrecúšok môže byť aj čierny čaj ), ktorý potom necháme vychladnúť. Um prilejeme k práškovému cukru a kakaa a prilejeme aj vychladnutý čaj, zamiešame a môže ísť na korpus. ( na fotke je už len polovica lebo som neskoro fotila).
-
6
Polovicu punču lyžicou nanášame na korpus, ktorý je v plechu...
-
7
Tu potom treba pracovať rýchlo. Chytíme plech s korpusom a prevratíme ho na spodný korpus, ktorý je potretý lekvárom. (Dúfam že som to napísala pochopiteľne)
-
8
Druhú polovicu punču tiež nanesieme na vrch korpusu.
-
9
Krém urobíme nasledovne všetky suroviny ku krému vyšľaháme.
-
10
Krém natrieme na korpus a dáme do chladničky stuhnúť.
-
11
Poleva: ceru roztopíme v hrnci pridáme olej, stiahneme z ohňa a trošku počkáme, pridáme nalámanú čokoládu a necháme postáť. Polevu zamiešame, aby bola hladká. Tiež počkáme aby nebola príliš riedka. Polejeme zákusok a necháme stuhnúť.
-
12
Nakrájame (nôž ponoríme do horúcej vody, aby sa čokoláda nelámala).
-
13
Hotové ruské punčové rezy :)))
Diskusia k receptu