Ruské punčové rezy (fotorecept)

Autor receptu: tkatka

Aj tento recept mám od mojej babičky :))) Po maďarsky sa volajú Orosz puncsos (čítať Oros punčoš).

56 ks
porcií
45 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia rozdelíme, z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s kryštáľovým cukrom vyšľaháme,postupne pridávame horúcu vodu, potom pridáme preostatú múku s práškom do pečiva, zamiešame. Pridáme tuhý sneh z bielok a opatrne zamiešame.
  2. Cesto vylejeme na plech vyloženým papierom na pečenie. Upečieme na 190 °C za 45 minút.
  3. Korpus po vychladnutý vodorovne rozrežeme na polovicu (vrchnú časť korpusu vložíme späť do umytého plechu)...
  4. ...spodný korpus natrieme marhuľovým lekvárom...
  5. Punč si spravíme nasledovne: do 720 ml fľaše dáme práškový cukor s kakaom. Zatiaľ si uvaríme čaj (z dvoch vrecúšok môže byť aj čierny čaj ), ktorý potom necháme vychladnúť. Um prilejeme k práškovému cukru a kakaa a prilejeme aj vychladnutý čaj, zamiešame a môže ísť na korpus. ( na fotke je už len polovica lebo som neskoro fotila).
  6. Polovicu punču lyžicou nanášame na korpus, ktorý je v plechu...
  7. Tu potom treba pracovať rýchlo. Chytíme plech s korpusom a prevratíme ho na spodný korpus, ktorý je potretý lekvárom. (Dúfam že som to napísala pochopiteľne)
  8. Druhú polovicu punču tiež nanesieme na vrch korpusu.
  9. Krém urobíme nasledovne všetky suroviny ku krému vyšľaháme.
  10. Krém natrieme na korpus a dáme do chladničky stuhnúť.
  11. Poleva: ceru roztopíme v hrnci pridáme olej, stiahneme z ohňa a trošku počkáme, pridáme nalámanú čokoládu a necháme postáť. Polevu zamiešame, aby bola hladká. Tiež počkáme aby nebola príliš riedka. Polejeme zákusok a necháme stuhnúť.
  12. Nakrájame (nôž ponoríme do horúcej vody, aby sa čokoláda nelámala).
  13. Hotové ruské punčové rezy :)))