Ruské orechy fotorecept

milad - bez fotkymilad, 6. decembra 2011
Ruské orechy (fotorecept)
Foto: milad

Tento recept som už raz uverejnila inde, no myslím, že sa hodí aj do Varechy. Patrí k mojim obľúbeným odvtedy, čo som sa dostala k forme na tieto oriešky. Kúpila mi ju známa na Ukrajine. Oriešky sú vlastne škrupinky z cesta, plnené sladučkou plnkou. Najlepšie sú, keď pár dní odstoja v chlade a zmäknú. Tuším tu niekde už tento recept je, no hádam nebude nikomu vadiť aj ten môj.

50-60
porcií
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

CESTO:
3 PL
100 g
100 g
300 g
3 PL
1/2 ČL
2 ks
PLNKA:
200 g
- celé v konzerve uvarené

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Potrebujeme: 2 vajcia vyšľahané s 3 PL cukru- kopcovitými. Do tejto hmoty zašľaháme 100 g v mikrovlnke napoly zmäknutej Hery, opäť prešľaháme. Pridáme 100 g majonézy- radšej neutrálnej, nie kyslej chuti a len prepánajána nie tatársku omáčku! Zmiešame 300 g hladkej múky a 3PL hocijakého škrobu- solamyl...a pol KL sódy. Pridáme k zmesi a zašľaháme.

    Ruské orechy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si nahrejeme formu na orechy na platni sporáka, priehlbinky vytrieme pred prvým pečením servítkou -jemne naolejovanou.Z masy si odoberáme kúsky veľkosti väčšieho lieskovca, vložíme do formičiek, zavrieme a pečieme- asi dve minúty. Prvé sa pečú trochu dlhšie, potom to ide raz dva.

    Ruské orechy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Napečieme škrupinky a naplníme plnkou z vyšľahaného masla a salka uvareného v plechovke. Tie moje na obr. sú tentoraz plnené vyšľahaným maslom s pudingom- uvareným a nutelou. Boli fantastické na druhý deň.

    Ruské orechy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    tu je hromada škrupiniek

    Ruské orechy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a plnka

    Ruské orechy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ešte jeden recept preložený z ruštiny z návodu od formy: 200g margarínu 200g majonézy 200 g pieskového cukru 1 vajce múka- aby sme dostali strednú hustotu cesta, sóda

    Ruské orechy (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
jéj....ja mám tiež formu-iný receptík so surovinami.mám tam aj mast nie heru,ale skúsím aj tieto-a tá majonéza jaká má byt,môžem aj domacu dat-čo si spravím?tieto sa mi zdajú trošku väčšie od mojich....už sa teším budem zas piect orechy...
zaujímavý recept musím si zohnať tak formu
Presne takto robím oriešky,len neviem prečo sa mi veľmi ťažko odlepovali od formy,pred sviatkami ich idem robiť znova,dúfam,že to pôjde lepšie.