Foto: milad
Tento recept som už raz uverejnila inde, no myslím, že sa hodí aj do Varechy. Patrí k mojim obľúbeným odvtedy, čo som sa dostala Zobraziť celý popisTento recept som už raz uverejnila inde, no myslím, že sa hodí aj do Varechy. Patrí k mojim obľúbeným odvtedy, čo som sa dostala k forme na tieto oriešky. Kúpila mi ju známa na Ukrajine. Oriešky sú vlastne škrupinky z cesta, plnené sladučkou plnkou. Najlepšie sú, keď pár dní odstoja v chlade a zmäknú. Tuším tu niekde už tento recept je, no hádam nebude nikomu vadiť aj ten môj.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Potrebujeme: 2 vajcia vyšľahané s 3 PL cukru- kopcovitými. Do tejto hmoty zašľaháme 100 g v mikrovlnke napoly zmäknutej Hery, opäť prešľaháme. Pridáme 100 g majonézy- radšej neutrálnej, nie kyslej chuti a len prepánajána nie tatársku omáčku! Zmiešame 300 g hladkej múky a 3PL hocijakého škrobu- solamyl...a pol KL sódy. Pridáme k zmesi a zašľaháme.
-
2
Medzitým si nahrejeme formu na orechy na platni sporáka, priehlbinky vytrieme pred prvým pečením servítkou -jemne naolejovanou.Z masy si odoberáme kúsky veľkosti väčšieho lieskovca, vložíme do formičiek, zavrieme a pečieme- asi dve minúty. Prvé sa pečú trochu dlhšie, potom to ide raz dva.
-
3
Napečieme škrupinky a naplníme plnkou z vyšľahaného masla a salka uvareného v plechovke. Tie moje na obr. sú tentoraz plnené vyšľahaným maslom s pudingom- uvareným a nutelou. Boli fantastické na druhý deň.
-
4
tu je hromada škrupiniek
-
5
a plnka
-
6
Ešte jeden recept preložený z ruštiny z návodu od formy: 200g margarínu 200g majonézy 200 g pieskového cukru 1 vajce múka- aby sme dostali strednú hustotu cesta, sóda
Ak ste môj recept čítali, je tam všade asi na troch, štyroch miestach uvedené, že som recept nevymyslela sama, ale čerpám z netu. Na druhej strane, netrúfam si odhadnúť koľko autorských receptov je na Vareche.
[keyword]=ruske ) Je tam len jeden inzerat. Objednane v pondelok a dnes po 2 dnoch prisla postou za 19 eur. Super.