Rumovo-kokosové guľky z medového cesta

Autor receptu: miamia

Klasické rumové guľky som tentokrát skúsila spraviť z rozdrobeného medového cesta. Chuťovo sú jemnejšie a nádherne voňajú. :)

60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Príprava cesta: vymiešame práškový cukor s vajcami, pridáme med a ostatné suroviny. Cesto by malo byť redšie, aby sa dalo ľahko vyliať na vymastený a múkou vysypaný plech. Pieklo sa cca 30 minút na 180 st., ale je to individuálne. Recept na cesto mám od mamy a je vhodné aj na prípravu kokosových ježkov.
  2. Upečené a vychladnuté cesto rozdrobíme (ja som ho dala najemno posekať do mixéra s nožmi). "Mrvenicu" potom vo väčšej nádobe dobre premiešame s džemom, hrozienkami, umom a roztopeným maslom na homogénnu hmotu. Rukami formujeme guľky, ktoré obaľujeme v kokose. Oproti pôvodnému receptu, ktorý bežne robievam a uvádzam aj tu na Vareche, sa pri formovaní vôbec nelepili a neboli až také presladené.