Rumové kocky

Klaudia Mikulová
šéfcukrárka cukrárskej výrobne Klaudia v Bojniciach, 7. decembra 2012
Rumové kocky
Foto: Ivan Majerský
10
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Piškótové pláty:
140 g
160 g
5 ks
100 ml
1 bal.
Piškótový korpus:
280 g
320 g
10 ks
2 bal.
 alebo punčová
250 g
250 g




Postup

  1. 1

    Upečieme dva piškótové pláty a piškótový korpus.

  2. 2

    Jeden plát natrieme džemom a prikryjeme piškótovým korpusom, ktorý navlhčíme cukrovým rozvarom s arómou. Prikryjeme druhým plátom potretým zospodu džemom.

  3. 3

    Celé zaťažíme, necháme postáť (najlepšie až do druhého dňa). Pred dokončením celý zákusok obrátime a potrieme fondánovou polevou.

Diskusia k receptu

eraserhead
rumové kocky bez rumu, smiešne ........
jááááj la pardón sme na slovensku
zubka
Eraserhead- asi ked ma niekto dieta nebude tam dvat rum ;-)
kompot1212
uzasny recept robim uz dlhsie, ale az teraz som sa dostala ku komentaru :) DAKUJEM za tu dobu co ho robim som si vsimla, ze ked dam korenisty rum tak je chut intenzivnejsia a viac vyniknu aj zvysne suroviny...teraz som zacala davat od dobrepitie Kraken Black a tá chut je intenzivnejsia




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia