Foto: Dr. Oetker
Inšpirácia na sladké dezerty, ktoré môžete pripraviť na Valentína!
porcií
tepelná úprava
Suroviny
300 g |
|
25 g |
|
1/2 KL |
|
1 balíček |
|
150 ml |
|
40 ml |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
Náplň: | |
200 g |
|
30 ks |
|
2 balíčky |
|
100 ml |
|
Na potretie a posypanie: | |
1 ks |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme orechovú náplň. Orechy a piškóty rozomelieme na jemno, pridáme cukor, mlieko a vareškou premiešame. Na prípravu cesta dáme do misy múku, cukor a soľ. Prisypeme Pomocníka na kysnuté cesto Expres a dôkladne premiešame. Pridáme vodu, olej, vajce a rum.
- 2
Vareškou vypracujeme hladké cesto, ktoré sa nelepí na steny nádoby. Cesto rozvaľkáme na plát vysoký asi 3 mm. Rozrežeme na asi 11 cm široké pruhy a tie ďalej rozrežeme na trojuholníky. Náplň rozdelíme lyžičkou na pripravené trojuholníky. Stočíme a vytvoríme rožteky.
- 3
Rožteky kladieme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme v predhriatej rúre (v elektrickej na 180 °C, v teplovzdušnej na 160 °C a v plynovej na stupni 3) asi 30 minút.
- 4
Náš tip: Ešte teplé rožteky posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu