Rozsýpací koláčik

sojka202 - bez fotkysojka202, 22. júla 2014
Rozsýpací koláčik
Foto: sojka202

Tento chutný rýchly koláč všetci poznáte ako sypaný koláč. Je tu takých veľa receptov. Ešte ako deti sme ho volali rosýpací, pretože keď Zobraziť celý popisTento chutný rýchly koláč všetci poznáte ako sypaný koláč. Je tu takých veľa receptov. Ešte ako deti sme ho volali rosýpací, pretože keď sme ho jedli, boli omrvinky po celom dome, keďže sa dosť drobí. Ja som si opäť spomenula na detské časy a trošku som si ho upravila.

15 minút
príprava
25-35 minút
na 200 °C

Suroviny

Sypká zmes:
1 šálka
1 šálka
1 šálka
1 šálka
1 bal.
2 PL
250 g
Plnka:
500 g
2 ks
1 bal.
podľa chuti alebo obyčajný
trochu
 štipka




Postup

  1. 1

    Do misky dáme 3 šálky múky, šálku cukru a PDP a dobre premiešame (ja som použila menšie 2,5-decové šálky, ale doma sme merali vždy v tých klasických asi 3-decových). Plech dobre vymastíme Herou, môžeme dať aj maslo, zvyšnú Heru dáme na chvíľu do mrazničky. Odoberieme zo zmesi 2 šálky a vysypeme na plech, lyžicou trochu vyrovnáme.

  2. 2

    Suroviny na tvarohovú zmes si zmiešame v miske, je dobré si najskôr vyšľahať vajíčka s cukrom, ale nechcelo sa mi vyberať mixér, tak som to všetko spolu zmiešala a pridala toľko mlieka, aby sa mi to dalo dobre vyliať na plech na múčnu zmes. Ešte som tvarohovú plnku uhladila lyžicou. Na polovicu plechu som na tvaroh nasypala trochu drobného ovocia (ríbezle, černice, maliny), keďže s ovocím som tento koláč ešte nepiekla, chcela som to vyskúšať(bez ovocia mi chutí viac-klasika je klasika).

  3. 3

    Do zvyšnej múčnej zmesi pridáme kakao a premiešame, vysypeme rovnomerne na plech a uhladíme. Na vrch rovnomerne nastrúhame Heru. Pridala som aj názorný obrázok, aby ste si to vedeli predstaviť. Viem, že každý to robí inak, ale takto sme to vždy piekli doma, až na prísady, kde v pôvodnom recepte idú 3 šálky hrubej múky, 1 šálka cukru, PDP a kakao. Potom už len šupneme do rúry vyhriatej na 200°C a čakáme. Ja vyberám koláč z rúry, keď je na vrchu celý jemne popraskaný a neleskne sa. Piekla som ho okolo 30 minút. Keď som bola malá, rada som sledovala, ako sa tuk na koláči pomaly rozpúšťa a celý koláč mení vzhľad. Najlepší je na druhý alebo tretí deň.

    Rozsýpací koláčik - obrázok 3

Diskusia k receptu

elysa
vyzerá veľmi chutne, raz som robila podobný, veľmi ma neoslovil, tento s kakaom vyzerá lepšie...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia