Od detstva milujem ovocné posúchy a tak, keď som na trhu kúpila slivky, vedela som, že si taký jeden upečiem. Na www.mimibazar.cz som jedného Zobraziť celý popisOd detstva milujem ovocné posúchy a tak, keď som na trhu kúpila slivky, vedela som, že si taký jeden upečiem. Na www.mimibazar.cz som jedného času naň získala výborný recept. Cesto je výborné, vrelo ho každému odporúčam.
Suroviny
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| 250 ml vlažné |
|
| 25 g |
|
| 2 ks |
|
| 100 g |
|
| 60 g |
|
| 2 PL (rum) |
|
|
|
|
| Okrem toho: | |
| 1,5 kg |
|
| 200 g |
|
| podľa chuti |
|
|
|
|
| na potretie |
|
Postup
-
1
Do misy nasypeme múku, vyhĺbime jamku, nasypeme cukor, rozdrobíme droždie a nalejeme vlažné mlieko. Necháme vzísť kvások.
- 2
Keď kvások máme nakysnutý, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké, nelepivé cesto, ktoré necháme cca 1 hodinu kysnúť.
- 3
Z tohto množstva vyjdú cca 4 menšie koláče o priemere cca 25-35 cm. Cesto po vy kysnutí rozdelíme na toľko častí, koľko budeme robiť koláčov. Z každého kúska urobíme bochník. Zoberieme papier na pečenie, vystrihneme si kruhy a každý bochník roztlačíme, alebo rozvaľkáme do kruhu. Ja som si to zjednodušila a koláče som piekla na plechoch, ktoré sú určené na pečenie pizze. Necháme ich ešte troška kysnúť.
- 4
Medzitým vykôstkujeme slivky a rúru si predhrejeme na 160 C. Slivky ukladáme na koláč polenou stranou nahor. Okraje koláčov potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme ich mletým makom zmiešaným s práškovým cukrom. Môžeme pridať aj vanilku a škoricu.
- 5
Nakoniec pokladieme plátkami bravčovej masti, alebo masla - ja som teraz dávala maslo.
- 6
Koláče vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









MAST tiez uprednostnujem v cestach viac ako maslo. hlavne tu doma vyskvarenu a nie prepalenu. aj experti sa zacinaju vracat radsej k takejto masti ako k tym umelo vytvorenym margarinom a olejom ktore su spracovane rychlym postupom.
krasny kolacik a hlavne chutny. pekavame tiez.
@medulienka122 vidíš, svet je malý:) a už len dúfam, že bude chutiť,
môj chlap ho označil ako 100 bodový
@zlatulik určite budeš časom tak dobrá ako tvoja babka, tie najlepšie posúchy mi pekávala voľakedy moja mamka a keďže jej už niet, musím si ich piecť sama a masť mám vyskúšanú, aj keď ju mnohí odsudzujú, ja mám s ňou len tie najlepšie skúsenosti a myslím si, že je rozhodne zdravšia ako všelijaké priemyselné tuky