Foto: renka73
Za tento recept veľmi vďačím @cistinke.Odkukala som ho a musím potvrdiť,že je výborný.Už nechodím nakupovať rožky :) Jediný rozdiel je,že som nepotierala vajíčkom,ale slanou Zobraziť celý popisZa tento recept veľmi vďačím @cistinke.Odkukala som ho a musím potvrdiť,že je výborný.Už nechodím nakupovať rožky :) Jediný rozdiel je,že som nepotierala vajíčkom,ale slanou vodou :)Veľmi pekne ďakujem @cistinka.
porcií
na 220+180 °C
Suroviny
Kvások: | |
150 ml vlažné |
|
1/2 KL |
|
1/2 kocka |
|
Cesto: | |
500 g |
|
1 1/2 KL |
|
150 ml vlažná |
|
50 ml +kvások |
|
Slaná voda na potretie: | |
50 ml |
|
1/2 KL |
|
Postup
-
1
Kvások:mlieko,cukor a droždie zamiešame a dáme podkysnúť.
- 2
Cesto:múku,soľ,vodu,olej a kvások vymiesime na hladké cesto.Zakryjeme utierkou a dáme kysnúť asi na 40-45 minút.Ja cesto dávam do mikrovlnky zohriať na pár sekúnd a tam ho aj nechám.Cesto mi skôr vykysne :)
- 3
Vykysnuté cesto rozkrojíme na 16 častí a necháme ešte kysnúť 15 minút.
- 4
Potom cesto rozvaľkáme do oválu a zrolujeme.
- 5
Ukladáme na plech s papierom na pečenie.Potreme slanou vodou a dáme piecť v predhriatej rúre na 220°C/10 minút.Potom stiahneme na 180°C/5 minút.
- 2
Určite ma tento recept napadne častejsie:-)))
dik
odskusany aj s acidkom ci jogurtom, stale vyborne, len ja nechavam trosku dlhsie kysnut, mame radi okate :-)
ja uz ani necitam komenty tu, len otvorim recept, urobim, spapame :-)))
vdacne,@kukulienka71 :-)
aj ja ich robim velmi rada a casto :-)
neskutocne jemncke a makke :-)
namiesto vody som pouzila kysle mlieko, vsetko je to z dvoch davok ( jedna kocka drozdia )
urcite doporucujem aj na ine ako rozkoidne tvary peciva :-)
a dakujem :-)
už mám opravenu rúru ! :-)))
a gratulujem aj nasej omladine, huraaaa :-)))
pekny den vsetkym :-)