Roláda z kuracieho stehna (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Toto jedlo sa iste zapáči tým ktorý sa stravujú zdravo.Je to vlastne varený výrobok pripravený bez akejkolvek chémie a konzervantov.

20
porcií
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kura som vykostil.Zo stehien som spravil rolády.Z kuracích prs som konce poodrezoval a pridaním trochy studenej vody som tyčovým mixérom spravil hustú lepkavú hmotu(prát).Ostatné kuracie prsia som použil na prípravu bačovského rezňa.
  2. Na obrázku č.2 máte možnosť vidieť hotový prát.Do prátu si možete namiešať čo len chcete.Napr.na kocky pokrájanú predvarenú mrkvu, hrášok,syr,predvarené hríby,alebo hríby z konzervy,posekanú papriku atď.To už nechám na vás kto čo má rád.Samozrejme platí to aj pri koreninách.A túto zmes vlastne použijeme ako plnku do tých roliek.
  3. Do stredu prestretého vykosteného stehna si spravíme taký valček z toho prátu a prikryjeme ho z jednou stranou a potom druhou stranou stehna.Tento úkon robíme už na pripravenej potravinárskej fólii.Ja som použil fóliu ktorá sa tak zliepa resp.scvrkne dokopy.Sorry neviem tomu názov.
  4. Už naplnené meso aj z fóliou stočíme viacnásobne na formu valca. Prebytočnú časť fólie odrežeme a uviažeme ako aj vidíte na obrázku č.4
  5. Varíme štyridsať minút pomalým varom.Ináč takéto a podobné výrobky by sa mali variť od 75-80 C.Bolo by dobré keby sa nám roláda nedotýkala spodku hrnca no nesmie nám ani moc vyčnievať z vody.Ja som si pomohol tak ako to vidíte na obrázku.Takýmto sposobom si možete pripravyť hocijaké meso.
  6. Ako som písal horevyšie z ostatných kuracích prs som spravil bačovský rezeň.(ps:sorry za chyby može za ne tablet a anglická klávesnica.)