Roláda z kuracieho stehna (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Toto jedlo sa iste zapáči tým ktorý sa stravujú zdravo.Je to vlastne
varený výrobok pripravený bez akejkolvek chémie a konzervantov.
20 porcií |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Kura som vykostil.Zo stehien som spravil rolády.Z kuracích prs som konce poodrezoval a pridaním trochy studenej vody som tyčovým mixérom spravil hustú lepkavú hmotu(prát).Ostatné kuracie prsia som použil na prípravu bačovského rezňa.
- Na obrázku č.2 máte možnosť vidieť hotový prát.Do prátu si možete
namiešať čo len chcete.Napr.na kocky pokrájanú predvarenú mrkvu,
hrášok,syr,predvarené hríby,alebo hríby z konzervy,posekanú papriku atď.To už nechám na vás kto čo má rád.Samozrejme platí to aj pri koreninách.A túto zmes vlastne použijeme ako plnku do tých roliek.
- Do stredu prestretého vykosteného stehna si spravíme taký valček
z toho prátu a prikryjeme ho z jednou stranou a potom druhou stranou stehna.Tento úkon robíme už na pripravenej potravinárskej fólii.Ja som použil fóliu ktorá sa tak zliepa resp.scvrkne dokopy.Sorry neviem tomu názov.
- Už naplnené meso aj z fóliou stočíme viacnásobne na formu valca.
Prebytočnú časť fólie odrežeme a uviažeme ako aj vidíte na obrázku č.4
- Varíme štyridsať minút pomalým varom.Ináč takéto a podobné výrobky by sa mali variť od 75-80 C.Bolo by dobré keby sa nám roláda nedotýkala spodku hrnca no nesmie nám ani moc vyčnievať z vody.Ja som si pomohol tak ako to vidíte na obrázku.Takýmto sposobom si možete pripravyť hocijaké meso.
- Ako som písal horevyšie z ostatných kuracích prs som spravil bačovský rezeň.(ps:sorry za chyby može za ne tablet a anglická klávesnica.)