Jahodový zákusok

Roláda z jahodového cesta s vanilkovým krémom

Autor receptu: redakcia

40 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Najprv rozmixujeme jahody. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh. Postupne pridávame žĺtky, múku a kypriaci prášok a trocha premiešame. Potom zmiešame cesto s rozmixovanými jahodami.
  2. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 200 °C asi 15 minút. Po upečení cesto stočíme aj s papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
  3. Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Do ešte horúceho pudingu vmiešame maslo. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom a spojíme s vychladeným pudingom. Vychladnutú roládu roztočíme, opatrne odstránime papier na pečenie a potrieme ju krémom. Trocha krému si necháme na zdobenie. Roládu opäť stočíme tak, aby spoj bol naspodku. Cukrárenskym vreckom ozdobíme vrch rolády krémom a dozdobíme ho rôznym ovocím podľa chuti.