Jahodový zákusok
Roláda z jahodového cesta s vanilkovým krémom
Autor receptu: redakcia
40 minút príprava |
15 minút na 200 °C |
Postup- Najprv rozmixujeme jahody. Z bielkov
a cukru vyšľaháme tuhý sneh.
Postupne pridávame žĺtky, múku
a kypriaci prášok a trocha premiešame.
Potom zmiešame cesto s rozmixovanými
jahodami.
- Cesto vylejeme na plech vystlaný
papierom na pečenie. Pečieme pri teplote
200 °C asi 15 minút. Po upečení
cesto stočíme aj s papierom na pečenie
a necháme vychladnúť.
- Z mlieka a pudingového prášku uvaríme
hustý puding. Do ešte horúceho
pudingu vmiešame maslo. Tvaroh
vymiešame s práškovým cukrom
a spojíme s vychladeným pudingom.
Vychladnutú roládu roztočíme, opatrne
odstránime papier na pečenie
a potrieme ju krémom. Trocha krému
si necháme na zdobenie. Roládu opäť
stočíme tak, aby spoj bol naspodku.
Cukrárenskym vreckom ozdobíme
vrch rolády krémom a dozdobíme ho rôznym
ovocím podľa chuti.
|