Jahodová roláda
Jahodová roláda

Roláda s mascarpone a jahodami fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 9. marca 2023
Roláda s mascarpone a jahodami (fotorecept)
Foto: olinecka

Máte v chladničke zvyšné bielky a neviete čo s nimi? Upečte si túto, na prípravu nenáročnú, fantastickú roládu.

16-18
porcií
45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
štipka
6 PL
6 PL
Plnka:
250 ml (33 %)
250 g
2 PL
1 bal. (Smetafix)
podľa potreby (čerstvé)
Na posypanie cesta a rolády:




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme so štipkou soli do polotuha. Postupne po lyžiciach pridáme kryštálový cukor a šľaháme, pokiaľ sa cukor nerozpustí aspoň 8-10 do tuha. Varechou zľahka vmiešame preosiatu múku.

    Roláda s mascarpone a jahodami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme pripravené cesto, ktoré pred vložením do rúry posypeme práškovým cukrom.

    Roláda s mascarpone a jahodami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rúru predhrejeme na 180 stupňov a upečieme do zlatista. Hneď po upečení korpusu stiahneme papier na pečenie a preklopíme spodnou stranou nahor. Necháme vychladnúť. Pripravíme suroviny na plnku.

    Roláda s mascarpone a jahodami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme Smetafix, mascarpone a došľaháme do tuha.

    Roláda s mascarpone a jahodami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravenú plnku rozotrieme na pripravený korpus do 3 /4. Jahody umyjeme, osušíme pozdĺžne prekrojíme a rozložíme na krém. Pomocou papiera opatrne roládu zrolujeme.

    Roláda s mascarpone a jahodami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zrolovanu roládu dáme do chladničky stuhnúť.

    Roláda s mascarpone a jahodami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pred podávaním pokrájame na rezy a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.

    Roláda s mascarpone a jahodami (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia