Roláda s mascarpone a jahodami fotorecept
Máte v chladničke zvyšné bielky a neviete čo s nimi? Upečte si túto, na prípravu nenáročnú, fantastickú roládu.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 6 ks | 
                                                             | 
                                                    
| štipka | 
                                                             | 
                                                    
| 6 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 6 PL | 
                                                             | 
                                                    
| Plnka: | |
| 250 ml (33 %) | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. (Smetafix) | 
                                                             | 
                                                    
| podľa potreby (čerstvé) | 
                                                             | 
                                                    
| Na posypanie cesta a rolády: | |
| 
                                                             | 
                                                    |
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Bielky vyšľaháme so štipkou soli do polotuha. Postupne po lyžiciach pridáme kryštálový cukor a šľaháme, pokiaľ sa cukor nerozpustí aspoň 8-10 do tuha. Varechou zľahka vmiešame preosiatu múku.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme pripravené cesto, ktoré pred vložením do rúry posypeme práškovým cukrom.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Rúru predhrejeme na 180 stupňov a upečieme do zlatista. Hneď po upečení korpusu stiahneme papier na pečenie a preklopíme spodnou stranou nahor. Necháme vychladnúť. Pripravíme suroviny na plnku.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme Smetafix, mascarpone a došľaháme do tuha.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Pripravenú plnku rozotrieme na pripravený korpus do 3 /4. Jahody umyjeme, osušíme pozdĺžne prekrojíme a rozložíme na krém. Pomocou papiera opatrne roládu zrolujeme.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Zrolovanu roládu dáme do chladničky stuhnúť.
                                                     - 
                                                    7
                                                    
Pred podávaním pokrájame na rezy a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu