Jahodová roláda
Roláda s mascarpone a jahodami (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Máte v chladničke zvyšné bielky a neviete čo s nimi? Upečte
si túto, na prípravu nenáročnú, fantastickú roládu.
16-18 porcií |
45 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Bielky vyšľaháme so štipkou soli do polotuha. Postupne po lyžiciach pridáme kryštálový cukor a šľaháme, pokiaľ sa cukor nerozpustí aspoň 8-10 do tuha. Varechou zľahka vmiešame preosiatu múku.
- Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme pripravené cesto, ktoré pred vložením do rúry posypeme práškovým cukrom.
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov a upečieme do zlatista. Hneď po upečení korpusu stiahneme papier na pečenie a preklopíme spodnou stranou nahor. Necháme vychladnúť. Pripravíme suroviny na plnku.
- Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme Smetafix, mascarpone a došľaháme do tuha.
- Pripravenú plnku rozotrieme na pripravený korpus do 3 /4. Jahody umyjeme, osušíme pozdĺžne prekrojíme a rozložíme na krém. Pomocou papiera opatrne roládu zrolujeme.
- Zrolovanu roládu dáme do chladničky stuhnúť.
- Pred podávaním pokrájame na rezy a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.