Jahodová roláda

Roláda s mascarpone a jahodami (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Máte v chladničke zvyšné bielky a neviete čo s nimi? Upečte si túto, na prípravu nenáročnú, fantastickú roládu.

16-18
porcií
45 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do polotuha. Postupne po lyžiciach pridáme kryštálový cukor a šľaháme, pokiaľ sa cukor nerozpustí aspoň 8-10 do tuha. Varechou zľahka vmiešame preosiatu múku.
  2. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie, rovnomerne rozotrieme pripravené cesto, ktoré pred vložením do rúry posypeme práškovým cukrom.
  3. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a upečieme do zlatista. Hneď po upečení korpusu stiahneme papier na pečenie a preklopíme spodnou stranou nahor. Necháme vychladnúť. Pripravíme suroviny na plnku.
  4. Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme Smetafix, mascarpone a došľaháme do tuha.
  5. Pripravenú plnku rozotrieme na pripravený korpus do 3 /4. Jahody umyjeme, osušíme pozdĺžne prekrojíme a rozložíme na krém. Pomocou papiera opatrne roládu zrolujeme.
  6. Zrolovanu roládu dáme do chladničky stuhnúť.
  7. Pred podávaním pokrájame na rezy a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť.