Risotto Croquettes

Autor receptu: matha112

4
porcie
90 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vývar privedieme k varu a udržujeme stále horúci.
  2. Rozohrejeme olej a maslo v hlbokej panvici. Pridáme cibuľu a smažíme asi 5 minút, kým nezmäkne. Pridáme ryžu ( nepreplachujeme) a miešame, kým sa nepokryje maslom a olejom asi 3 minúty.
  3. Postupne s naberačkou začneme pridávať horúci vývar. Stále miešame, trvá to asi 20 minút, kým ryža absorbuje všetok vývar. Musí byť krémová, ale nie rozvarená.
  4. Odstavíme z ohňa, pridáme zvyšné maslo a parmezán, dobre premiešame, necháme rozpustiť. Dochutíme soľou a korením a necháme dobre vychladnúť.
  5. Primiešame vajce, šunku a mozarellu, vytvarujeme malé kroketky a dáme na hodinu do chladničky. Nakoniec ich obalíme vo vajíčku a strúhanke a vypražíme ich na oleji. Podávame so šalátom a paradajkovou salsou. Dobrú chuť :)