Rímske cestoviny po mojom
Autor receptu: prskavkaa
Tento receptík môj muž zbožňuje :-)
Postup
- Na masle opražíme prelisované strúčiky cesnaku, nesmie zhnednúť. Do opraženého cesnaku pridáme celé balenie paradajkového pyré a necháme povariť, aby sa spojilo s maslom.
- Keď sa paradajkové pyré spojí s maslom a cesnakom, pridáme 220 - 250 ml smotany na varenie (ja nedávam celú smotanu, asi tak 230 ml a zvyšok si nechám do kávy :-) ), ale môžete dať celé balenie. Pridáme soľ a cukor podľa chuti. Nemá to byť slané ani sladké. Ja pridávam aj trošku sušenej čili papričky. Necháme prejsť varom.
- Vrtuľky si uvaríme podľa návodu. Uvarené vrtuľky polejeme pradajkovou omáčkou a posypeme strúhaným parmezánom alebo iným syrom. Dobrú chuť! :-)