Foto: sissi29
Rozmýšľam kedy som naposledy pridala nejaký recept. A zisťujem, že to bolo pekne dávno. Musím sa polepšiť. ;-) Prečo ríbezľový koláčik? Jednoducho preto, lebo ríbezle Zobraziť celý popisRozmýšľam kedy som naposledy pridala nejaký recept. A zisťujem, že to bolo pekne dávno. Musím sa polepšiť. ;-) Prečo ríbezľový koláčik? Jednoducho preto, lebo ríbezle patria medzi moje obľúbené ovocie na pečenie. Dobre čítate na pečenie. Pri tomto procese ríbezle pekne uvoľnia šťavu a tým pádom sa koláčik mení na šťavnatú dobrotu.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
5 žĺtkov, 100 g práškového cukru a vanilínový cukor vyšľaháme do peny.
- 2
Primiešame zmäknuté maslo.
- 3
Pridáme 100 ml mlieka a nakoniec 270 g hrubej múky zmiešanej s kypriacim práškom.
- 4
Plech dobre vymastíme a rozotrieme naň cesto.
- 5
Navrch cesta poukladáme vrstvu očistených ríbezlí.
- 6
Z 5 bielkov a zo štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme 270 g práškového cukru.
- 7
Sneh s cukrom rozotrieme na ovocie.
- 8
Navrch nasypeme mandľové lupienky alebo posekané orechy.
- 9
Koláč vložíme do predhriatej rúry a na 180 °C pečieme 30 až 35 minút
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
môžeš. Nevadí to. Cesto je hustejšie tak by to nemal byt problem. ;-)