Ríbezľový koláč s penou

sissi29 - fotkasissi29, 10. novembra 2011
Ríbezľový koláč s penou
Foto: sissi29

Rozmýšľam kedy som naposledy pridala nejaký recept. A zisťujem, že to bolo pekne dávno. Musím sa polepšiť. ;-) Prečo ríbezľový koláčik? Jednoducho preto, lebo ríbezle patria medzi moje obľúbené ovocie na pečenie. Dobre čítate na pečenie. Pri tomto procese ríbezle pekne uvoľnia šťavu a tým pádom sa koláčik mení na šťavnatú dobrotu.

16
porcií
15 minút
príprava
30-35 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
5 ks
270 g
1 ks
150 g alebo hera
370 g
1 ks
  alebo iné orechy
100 ml
 štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    5 žĺtkov, 100 g práškového cukru a vanilínový cukor vyšľaháme do peny.

  2. 2

    Primiešame zmäknuté maslo.

  3. 3

    Pridáme 100 ml mlieka a nakoniec 270 g hrubej múky zmiešanej s kypriacim práškom.

  4. 4

    Plech dobre vymastíme a rozotrieme naň cesto.

    Ríbezľový koláč s penou - obrázok 4
  5. 5

    Navrch cesta poukladáme vrstvu očistených ríbezlí.

    Ríbezľový koláč s penou - obrázok 5
  6. 6

    Z 5 bielkov a zo štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme 270 g práškového cukru.

  7. 7

    Sneh s cukrom rozotrieme na ovocie.

  8. 8

    Navrch nasypeme mandľové lupienky alebo posekané orechy.

  9. 9

    Koláč vložíme do predhriatej rúry a na 180 °C pečieme 30 až 35 minút

    Ríbezľový koláč s penou - obrázok 9

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@sissi29 , všetrko to verím, čo si napísala, o tej chuti ríbezlí...mám také isté poznatky z pečenia s ríbezľami. Mám ešte zamrazené, tak možno vyskúšam aj tento tvoj koláčik, recept ukladám, ďakujem. A......polepši sa, s tým vkladaním receptov, chýbala si.
Úvodné foto je lákavé,musí byť dobrý takže ukladám do KK.Len neviem či mám ríbezle,ak nie bude na rok :-)
@sissi29 pripájam sa, k peknému foto, aj k názoru o ríbezliach. Aj ja mám v mraziaku, takže príde na rad :)