Ríbezľový koláč s penou
Autor receptu: sissi29
Rozmýšľam kedy som naposledy pridala nejaký recept. A zisťujem, že to bolo pekne dávno. Musím sa polepšiť. ;-)
Prečo ríbezľový koláčik? Jednoducho preto, lebo ríbezle patria medzi moje obľúbené ovocie na pečenie. Dobre čítate na pečenie. Pri tomto procese ríbezle pekne uvoľnia šťavu a tým pádom sa koláčik mení na šťavnatú dobrotu.
16 porcií |
15 minút príprava |
30-35 minút na 180 °C |
Postup
- 5 žĺtkov, 100 g práškového cukru a vanilínový cukor vyšľaháme do peny.
- Primiešame zmäknuté maslo.
- Pridáme 100 ml mlieka a nakoniec 270 g hrubej múky zmiešanej s kypriacim práškom.
- Plech dobre vymastíme a rozotrieme naň cesto.
- Navrch cesta poukladáme vrstvu očistených ríbezlí.
- Z 5 bielkov a zo štipky soli vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme 270 g práškového cukru.
- Sneh s cukrom rozotrieme na ovocie.
- Navrch nasypeme mandľové lupienky alebo posekané orechy.
- Koláč vložíme do predhriatej rúry a na 180 °C pečieme 30 až 35 minút