Foto: alexdidi
Veľmi rýchly, veľmi dobrý, veľmi ľahký, svieži letný koláčik. Prípravu zvládne aj úplný začiatočník a chuť ocení aj "starý" gurmán. Ak ho raz ochutnáte, Zobraziť celý popisVeľmi rýchly, veľmi dobrý, veľmi ľahký, svieži letný koláčik. Prípravu zvládne aj úplný začiatočník a chuť ocení aj "starý" gurmán. Ak ho raz ochutnáte, určite si ho obľúbite.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si ríbezle: umyjeme a odstôpkujeme pomocou vidličky. Príprava korpusu: Ručným el. šľahačom šľaháme celé vajíčka a pridávame cukor a vanilkový cukor. Šľaháme do hustého citrónovo žltého krému asi 20minút.
-
2
Preosiatu múku zmiešame so škróbovou múčkou, PDP a zľahka primiešame k žĺtkovému krému.
-
3
Pripravenú masu vlejeme do tortovej formy s priemerom 26cm,vymastenej a múkou vysypanej/iba dno/ a upečieme. Môžeme piecť aj na obdĺžnikovom plechu. Mne sa však viac páči tortička.
-
4
Kým sa korpus pečie pripravíme si snehový obláčik: Z bielkov so štipkou soli ušľaháme tuhý sneh a po lyžiciach pridávame cukor. Prišľaháme aj citrónovú šťavu. Šľaháme až kým sa na snehu netvorí špička.
-
5
Hneď na horúci upečený korpus natrieme bielkový sneh.
-
6
Na sneh nasypeme ríbezle.
-
7
Tortu so snehom a ríbezľami ešte 10 minút zapekáme v rúre. Potom už len vydržať, aby vychladla a môžeme papať. Prajem dobrú chuť!
Diskusia k receptu