Ríbezle v snehovom obláčiku /fotorecept/

alexdidi - fotkaalexdidi, 12. júla 2010
Ríbezle v snehovom obláčiku /fotorecept/
Foto: alexdidi

Veľmi rýchly, veľmi dobrý, veľmi ľahký, svieži letný koláčik. Prípravu zvládne aj úplný začiatočník a chuť ocení aj "starý" gurmán. Ak ho raz ochutnáte, Zobraziť celý popisVeľmi rýchly, veľmi dobrý, veľmi ľahký, svieži letný koláčik. Prípravu zvládne aj úplný začiatočník a chuť ocení aj "starý" gurmán. Ak ho raz ochutnáte, určite si ho obľúbite.

10
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
6 PL
1 bal.
6 PL
2 PL
1/2 bal.
BIELKOVÝ SNEH:
4 ks
8 PL
1/3 ks
OBLOHA:
1/2  kg




Postup

  1. 1

    Pripravíme si ríbezle: umyjeme a odstôpkujeme pomocou vidličky. Príprava korpusu: Ručným el. šľahačom šľaháme celé vajíčka a pridávame cukor a vanilkový cukor. Šľaháme do hustého citrónovo žltého krému asi 20minút.

    Ríbezle v snehovom obláčiku /fotorecept/ - obrázok 1
  2. 2

    Preosiatu múku zmiešame so škróbovou múčkou, PDP a zľahka primiešame k žĺtkovému krému.

    Ríbezle v snehovom obláčiku /fotorecept/ - obrázok 2
  3. 3

    Pripravenú masu vlejeme do tortovej formy s priemerom 26cm,vymastenej a múkou vysypanej/iba dno/ a upečieme. Môžeme piecť aj na obdĺžnikovom plechu. Mne sa však viac páči tortička.

    Ríbezle v snehovom obláčiku /fotorecept/ - obrázok 3
  4. 4

    Kým sa korpus pečie pripravíme si snehový obláčik: Z bielkov so štipkou soli ušľaháme tuhý sneh a po lyžiciach pridávame cukor. Prišľaháme aj citrónovú šťavu. Šľaháme až kým sa na snehu netvorí špička.

    Ríbezle v snehovom obláčiku /fotorecept/ - obrázok 4
  5. 5

    Hneď na horúci upečený korpus natrieme bielkový sneh.

    Ríbezle v snehovom obláčiku /fotorecept/ - obrázok 5
  6. 6

    Na sneh nasypeme ríbezle.

    Ríbezle v snehovom obláčiku /fotorecept/ - obrázok 6
  7. 7

    Tortu so snehom a ríbezľami ešte 10 minút zapekáme v rúre. Potom už len vydržať, aby vychladla a môžeme papať. Prajem dobrú chuť!

    Ríbezle v snehovom obláčiku /fotorecept/ - obrázok 7

Diskusia k receptu

evusik
Waw to vyzerá úžasne, a keďže nejaké ríbezle na záhrade ešte mám tak toto určite vyskúšam :-)
babav
@Alexdidi , krasna torta!Mozem pouzit maliny namiesto ribezli,alebo to zapecenie nevydrzia?
alexdidi
@babav , s malinami som to zapekať neskúšala, možno viac zmäknú, ale chuť bude iste výborná...určite by som vyskúšala
zsuzsu
toto spravím dnes... :) dakujem za super tip!! už som nevedela čo s toľkými ríbezlami :)
brigita
Je fakt výborný, ja dávam ovocie aké práve je , aj marhule a pod. ale ich nakrájam a dám na cesto a na sneh sekané orechy . Patrý do skupiny netrvanlivých.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia