Ríbezle v snehovom obláčiku /fotorecept/
Autor receptu: alexdidi
Veľmi rýchly, veľmi dobrý, veľmi ľahký, svieži letný koláčik. Prípravu zvládne aj úplný začiatočník a chuť ocení aj "starý" gurmán. Ak ho raz ochutnáte, určite si ho obľúbite.
10 porcií |
40 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si ríbezle: umyjeme a odstôpkujeme pomocou vidličky.
Príprava korpusu: Ručným el. šľahačom šľaháme celé vajíčka a pridávame cukor a vanilkový cukor. Šľaháme do hustého citrónovo žltého krému asi 20minút.
- Preosiatu múku zmiešame so škróbovou múčkou, PDP a zľahka primiešame k žĺtkovému krému.
- Pripravenú masu vlejeme do tortovej formy s priemerom 26cm,vymastenej a múkou vysypanej/iba dno/ a upečieme. Môžeme piecť aj na obdĺžnikovom plechu. Mne sa však viac páči tortička.
- Kým sa korpus pečie pripravíme si snehový obláčik: Z bielkov so štipkou soli ušľaháme tuhý sneh a po lyžiciach pridávame cukor. Prišľaháme aj citrónovú šťavu. Šľaháme až kým sa na snehu netvorí špička.
- Hneď na horúci upečený korpus natrieme bielkový sneh.
- Na sneh nasypeme ríbezle.
- Tortu so snehom a ríbezľami ešte 10 minút zapekáme v rúre. Potom už len vydržať, aby vychladla a môžeme papať. Prajem dobrú chuť!