Ríbezle v snehovom obláčiku /fotorecept/

Autor receptu: alexdidi

Veľmi rýchly, veľmi dobrý, veľmi ľahký, svieži letný koláčik. Prípravu zvládne aj úplný začiatočník a chuť ocení aj "starý" gurmán. Ak ho raz ochutnáte, určite si ho obľúbite.

10
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si ríbezle: umyjeme a odstôpkujeme pomocou vidličky. Príprava korpusu: Ručným el. šľahačom šľaháme celé vajíčka a pridávame cukor a vanilkový cukor. Šľaháme do hustého citrónovo žltého krému asi 20minút.
  2. Preosiatu múku zmiešame so škróbovou múčkou, PDP a zľahka primiešame k žĺtkovému krému.
  3. Pripravenú masu vlejeme do tortovej formy s priemerom 26cm,vymastenej a múkou vysypanej/iba dno/ a upečieme. Môžeme piecť aj na obdĺžnikovom plechu. Mne sa však viac páči tortička.
  4. Kým sa korpus pečie pripravíme si snehový obláčik: Z bielkov so štipkou soli ušľaháme tuhý sneh a po lyžiciach pridávame cukor. Prišľaháme aj citrónovú šťavu. Šľaháme až kým sa na snehu netvorí špička.
  5. Hneď na horúci upečený korpus natrieme bielkový sneh.
  6. Na sneh nasypeme ríbezle.
  7. Tortu so snehom a ríbezľami ešte 10 minút zapekáme v rúre. Potom už len vydržať, aby vychladla a môžeme papať. Prajem dobrú chuť!