Rezy Ferrero Rocher

lia66 - fotkalia66, 22. januára 2012
Rezy Ferrero Rocher
Foto: lia66

Už ani neviem odkiaľ mám tento recept...v podstate to ani nie je "originál"-ako vačšinou si recept vylepším podľa seba...skúste, možno vám zachutí-my ho zbľajzneme Zobraziť celý popisUž ani neviem odkiaľ mám tento recept...v podstate to ani nie je "originál"-ako vačšinou si recept vylepším podľa seba...skúste, možno vám zachutí-my ho zbľajzneme vždy na "posedenie".

Suroviny

2 hrnčeky
1 hrnček
1 ks
1 ks
2 ks
trištvrte hrnčeka
1,5 hrnčeka
2 pl
NÁPLŇ:
1 ks
250 g
5 ks
2 pl (nutela a pod.)
1 nahrubo nasekaná hrsť
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Múka, cukor práškový, cukor vanilkový, kypr.prášok, vajíčka, smotana a mlieko=redšie cesto. 3/4 cesta vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie...do 1/4 zamiešame kakao a ciky/caky vylejeme na cesto biele-vo vyhriatej rúre na 180st upečieme cca 50min.

    Rezy Ferrero Rocher - obrázok 1
  2. 2

    Spravíme si krém:kondenzované mlieko uvaríme vo vode 2 hodiny-neotvárame horúce, necháme vychladnúť!!!...po vychladnutí je mlieko tekuté, ale mierne "zhustne" a získa karamelovú farbu. Maslo vymiešame s nutellou(ja som použila choco nussa-teraz ho majú v lidli 750g v akcii), pridáme uvarené mlieko a vymiešame...ďalej pridáme nahrubo nastrúhané horalky(použila som tie lacné z lídlu)a arašidy, jemne varechou premiešame...krémom potrieme upečený a vychladnutý korpus-vrch ciky/caky polejeme bielou polevou. PS:to uvarené mlieko treba pridávať postupne a zašľahávať(keby ste to tam len tak vyliali celé, tak vynaložíte veľké úsilie, kým by sa vám tá masa spojila)...a ešte som zabudla-koláčik treba pred podávaním vychladiť najmenej 4 hodiny v chladničke.

Diskusia k receptu

lia66
@betty21 -receptík je doplnení, som pozabudla na chladenie a ešte jednu maličkosť...ďakujem za pochopenie.
ejta
to vyzerá veľmi zaujímavo a netradične.....
wevewe
Toto urcite kusim.ta pochutkova smotana to je kysla?
marijanka712
Netradičný , ale vypadá chutne , dali by sa iste arašidy nahradiť aj s inými orieškami ? a majú sa na hrubo podrviť ? lebo ja som to tak pochopila.
dorisa
Koláčik vyzera skvelo, suroviny mám, vyskúšam, dakujem.
3sandra3
tak toto určite vyskúšam, lebo som zvedavá ako to chutí
lia66
@wevewe áno, pochúťková je kyslá-ono pôvodne tam išiel olej, ale ja vačšinou tuk v koláčoch vymieňam za kyslú smotanu... @pivonka áno, môže byť aj biela čokoláda-ale dostať aj v sáčku, už spravenú bielu čokoládu, stačí ju len zohriať v mikrovlnke-majú ju v tescu... @marijanka712 iné oriešky som neskúšala, ale myslím, že sa tým nič nepokazí, snáď len to, že dostane koláčik inú chuť-a možno aj lepšiu...oriešky sa drvia, alebo nasekajú na hrubo-pravdu máš!...ďakujem za komentíky.
lia66
@pivonka myslela som, že dostať už v sáčkoch spravenú bielu polevu.
zdezda
už aj ich mám v KK, páčia sa mi koláčiky bez váženia :-)
kavicka
prave som ho jedla teraz v nedelu ,ta plnka nema chybu !,ohromna chut-mnam ,len ona mala spodok piskoty klasicku orechovu. vyskusam aj toto




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia