Rezníky z diviny so zeleným korením
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
20 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Na panvici s rozpusteným horúcim maslom rýchlo opražíme rezníky z diviny po 3 – 4 minúty z obidvoch strán, až
kým mäso jemne zhnedne. Opečené rezníky odložíme na teplé miesto. Na výpeku z rezňov restujeme nasekané
šalotky 3 – 4 minúty. V naberačke zohrejeme brandy, zapálime ho a prelejeme na šalotky.
- Po flambovaní primiešame francúzsku horčicu, pridáme vývar a necháme zovrieť. Varíme prudko, aby sa objem omáčky zredukoval na polovicu. Potom pridáme zelené korenie, smotanu a podľa chuti osolíme.
- Omáčku necháme prehriať a prelejeme ňou rezníky. Podávame s opekanými zemiakmi.
|