Rezníky z diviny so zeleným korením

Autor receptu: redakcia

8
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na panvici s rozpusteným horúcim maslom rýchlo opražíme rezníky z diviny po 3 – 4 minúty z obidvoch strán, až kým mäso jemne zhnedne. Opečené rezníky odložíme na teplé miesto. Na výpeku z rezňov restujeme nasekané šalotky 3 – 4 minúty. V naberačke zohrejeme brandy, zapálime ho a prelejeme na šalotky.
  2. Po flambovaní primiešame francúzsku horčicu, pridáme vývar a necháme zovrieť. Varíme prudko, aby sa objem omáčky zredukoval na polovicu. Potom pridáme zelené korenie, smotanu a podľa chuti osolíme.
  3. Omáčku necháme prehriať a prelejeme ňou rezníky. Podávame s opekanými zemiakmi.